Piben har fået en anden lyd efter den hjemløse mand, der blev hyldet for hans hjælpsomhed ved terrorangrebet i Manchester 22. maj, er varetægtsfængslet for tyveri ved samme lejlighed.
Foto: Emilio Morenatti/AP

Piben har fået en anden lyd efter den hjemløse mand, der blev hyldet for hans hjælpsomhed ved terrorangrebet i Manchester 22. maj, er varetægtsfængslet for tyveri ved samme lejlighed.

Internationalt

Helt fra terrorangreb i Manchester stjal fra ofrene

Den hjemløse mand, der blev hyldet som helt efter terrorangrebet i Manchester, er varetægtsfængslet for at have stjålet fra koncertgæsterne.

Internationalt

Den hjemløse 33-årige C.P. blev først fejret som en helt efter terrorangrebet i den britiske storby Manchester 22. maj. For ham var det, fortalte han britiske aviser og tv-stationer, en selvfølge straks at styrte til og hjælpe en alvorligt såret pige og en kvinde, der døde i hans arme. Selv om ingen kunne være sikre på, om der ville eksplodere flere bomber.

Sympatien strømmede den fattige og modige mand i møde. Via internettet, hvor der blev oprettet en særlig indsamlingshjemmeside for ham, lykkedes det at rejse cirka 430.000 kr. til C.P., så han kunne få tag over hovedet.

Nu har piben fået en anden lyd. Politiet i Manchester sætter ganske vist ikke spørgsmålstegn ved hans hjælpsomhed efter eksplosionen, men derimod ved hans uselviskhed. Den hjemløse mand er anholdt og tiltalt for tyveri af en pung med bl.a. kreditkort fra Pauline Healey, hvis 14-årige barnebarn, Sorrell Leczkowski, blev dræbt ved eksplosionen. Han er også tiltalt for at have stjålet en mobiltelefon fra en 14-årig pige, der ikke har forbindelse til familien Healey.

Efter et grundlovsforhør i Manchester Crown Court tirsdag, hvor han erklærede sig ikkeskyldig, er han varetægtsfængslet og skal næste gang i retten 13. september.

22 blev dræbt og 250 såret ved eksplosionen i Manchester Arena, hvor den amerikanske sangerinde Ariana Grande gav koncert for 14.200 fans. Der var især mange store piger og unge kvinder blandt publikum og derfor også blandt de omkomne. Yngste offer var en 8-årig pige.

Bag attentatet stod efter alt at dømme den 22-årige Salman Abedi – en brite med libysk baggrund – der selv omkom ved eksplosionen. Han havde selv bygget bomben og var alene om selve attentatet, men har tilsyneladende inden selvmordsattentatet søgt råd i militante kredse. Herfra lød anbefalingen ifølge det britiske politi, at han skulle slå til med al kraft.

Manchester Arena har været lukket siden 22. maj, men skal efter planerne åbne igen 9. september med en velgørenhedskoncert, hvor bl.a. den tidligere Oasis-guitarist Noel Gallagher medvirker.

Eksplosionen i Manchester kom midt i en serie terrorangreb i Storbritannien, og regeringen satte hæren ind til støtte for politiet. Terrorangrebet var det blodigste siden bomberne i Londons undergrundsbane 2005.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce