Indien går for at være et af de lande i verden, hvor børn er mest udsat for seksuelle overgreb. Arkivbillede.
Foto: Rout Biswaranjan/AP

Indien går for at være et af de lande i verden, hvor børn er mest udsat for seksuelle overgreb. Arkivbillede.

Internationalt

10-årig indisk pige føder efter at være blevet voldtaget

Sagen sætter fokus på det store sexmisbrug af børn i Indien, hvor et barn voldtages hver tredje time.

Internationalt

Først blev en 10-årig indisk pige voldtaget, så blev hun nægtet abort – og nu har hun født.

Ifølge den britiske nyhedskanal BBC er pigen dog ikke klar over, at hun er blevet mor, fordi hendes forældre har fortalt hende, at den bule, hun er gået rundt med, skyldes, at hun har haft en stor sten i maven. Straks efter fødslen blev barnet taget væk og er nu lagt i kuvøse og skal senere bortadopteres.

Den 10-årige pige fra den nordindiske by Chandigarh har fortalt, at hun flere gange er blevet voldtaget af sin onkel, som politiet efterfølgende har arresteret.

Sagen har de seneste uger vakt stor opsigt i Indien, hvor overgreb på mindreårige er et udbredt problem. En indisk regeringsrapport fastslog i 2007, at over halvdelen af alle indiske børn – 53 procent – har været udsat for en eller flere former for seksuelt misbrug, og at mere end hvert femte barn har oplevet særdeles grove overgreb.

Ifølge BBC bliver et barn under 16 år voldtaget omtrent hver tredje time i Indien, men det er angiveligt ikke sket før, at et så ungt voldtægtsoffer har født.

Lægerne opdagede, at den 10-årige pige var gravid, da forældrene havde taget hende på hospitalet, fordi hun klagede over smerter i maven. Forældrene havde ikke i deres vildeste fantasi forestillet sig, at deres datter kunne være gravid, og de gjorde det med det samme klart, at de ikke ønskede at have noget at gøre med barnet.

I første omgang forsøgte forældrene at få tilladelse til en abort fra en lokal domstol i deres by Chandigarh, men domstolen afviste anmodningen med den begrundelse, at pigen var så langt henne i graviditeten, at et indgreb ville være for risikabelt.

En højere retsinstans stadfæstede denne afgørelse med samme begrundelse.

Indisk lov tillader ikke abort efter 20 uger, med mindre at lægerne vurderer, at moderens liv er i fare.

Mange ansøgninger

Men den indiske regering er under pres for at ændre disse regler, fordi domstole over hele landet har modtaget en række ansøgninger om abort fra mindreårige, der er blevet voldtaget. Det har fået domstolen i Chandigarh til at foreslå regeringen, at den i hver delstat opretter et lægefagligt ekspertpanel, der i hvert tilfælde skal vurdere, om det er forsvarligt at tillade abort til et mindreårigt voldtægtsoffer.

Den 10-årige pige kommer ifølge BBC fra en meget fattig familie, som finder voldtægten helt utilgivelig.

»Jeg ønsker, at han bliver straffet hårdt«, sagde pigens far for nylig til BBC om den formodede gerningsmand.

Både pigen og det nyfødte barn har det efter omstændighederne godt, selv om barnet blev født 5 uger for tidligt og kun vejer 2,5 kilo.

I en tidligere version af denne artikel blev det ved en beklagelig fejl angivet, at et barn under 16 år bliver voldtaget hvert tredje minut. Det er hver tredje time.

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce