Præsident Donald Trump og hans førstedame Melania Trump har meldt afbud til stor prisuddeling for det amerikanske kulturliv. (arkivfoto)
Foto: David Dermer/AP

Præsident Donald Trump og hans førstedame Melania Trump har meldt afbud til stor prisuddeling for det amerikanske kulturliv. (arkivfoto)

Internationalt

Det amerikanske kulturliv fryser Trump ude igen

Efter udmeldinger fra prismodtagere om, at de bliver væk, hvis præsidentparret deltager, har Melania og Donald Trump meldt afbud til prominent prisuddeling for kunstnere i USA.

Internationalt

Endnu engang har dele af det amerikanske kulturliv nægtet at lege med Donald Trump.

Præsidenten og hans kone meldte lørdag afbud til prisuddelingen Kennedy Center Honors. Afbuddet kommer, efter flere af prismodtagerne har annonceret, at de ikke deltager, hvis det bliver i præsidentparrets selskab.

Kennedy Center hædrer årligt artister, der har beriget og formet det amerikanske kulturliv. Prisuddelingen foregår i år søndag den 3. december.

Prisuddelingen har fundet sted siden 1978 og har kun fire gange været uden den siddende præsidents tilstedeværelse. Alle tidligere aflysninger har skyldtes presserende politiske møder, men Melania og Donald Trump melder afbud med begrundelsen, at de vil »lade de hædrede fejre uden at blive forstyrrede af politik«.

Sådan skriver Det Hvide Hus i en pressemeddelelse, ifølge The New York Times.

Det er ikke første gang, at Trump-parret har fået den kolde skulder af det amerikanske kulturliv. USA's 45. præsident var genstand for hån og latter til årets Golden Globe-prisuddeling i januar og igen til Oscar-uddelingen i februar.

Afbuddet modtages med glæde

Efter Det Hvide Hus lørdag annoncerede afbuddet, har Kennedy Centerets bestyrelsesformand, David M. Rubenstein, og direktør, Deborah F. Rutter, meddelt, at de er taknemmelige for, at præsidenten i respekt for centret og arrangementet har valgt at blive væk.

Danser og koreograf Carmen de Lavallade, der skal modtage en af hæderspriserne, havde forinden annonceret, at hun ikke ville deltage i receptionen i Det Hvide Hus »i lyset af den socialt splittende og moralsk ætsende diskurs vores nuværende lederskab har valgt at tage del i«.

Repræsentanterne for Kennedy Centret understreger, at man ikke har presset præsidenten og hans kone til at blive væk, men at de har haft løbende samtaler med Det Hvide Hus, og at administrationen der selvfølgelig kan følge diskussionen i medierne.

Afbuddet kommer som afslutningen på en uge, der, ifølge meningsmålinger, har medført et styrtdyk i præsidentens popularitet.

Efter hans positivt ladede udtalelser om den radikale højrefløj i forbindelse med en voldelig demonstration i Charlottesville, Virginia, har flere republikanere kritiseret Trump åbent. Og det er altså på ryggen af det, at kulturlivet nu anser verdens mest magtfulde mand for persona non grata.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Annonce