Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Sergei Karpukhin/AP
Foto: Sergei Karpukhin/AP

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) besøgte i november 2009 Vladimir Putin, som takkede Danmark for at tillade, at gasledningen Nord Stream føres gennem dansk farvand i Østersøen.

Sådan pressede Putin sin gasledning igennem: Spionerne der kom ind med varmen

I en ny bog dokumenterer journalist og forfatter Jens Høvsgaard, hvordan Vladimir Putin og forhenværende agenter fra KGB og Stasi skiftevis pressede og belønnede politikere helt op på statsministerniveau i Sverige, Finland, Tyskland og Danmark, da beslutningen om tilladelsen til den kontroversielle gasledning Nord Stream skulle træffes i 2010. I denne artikel, skrevet eksklusivt til Politiken, giver Jens Høvsgaard eksempler på Putins og Nord Streams metoder og sætter navn på nogle af de politikere og virksomheder, som for økonomisk eller personlig politisk vindings skyld gik russernes ærinde.

FOR ABONNENTER

Torsdag aften 25. november 2010 har en lille gruppe mennesker samlet sig for at betragte to prominente socialdemokrater i døren til spisestedet Café des Artistes på Fuggerstrasse 35 i hjertet af BerlinSchönebergs berømte homoområde. Den ene er Gerhard Schröder, Tysklands tidligere forbundskansler.

Den anden Frank-Walter Steinmeier, tidligere udenrigsminister og vicekansler. De to tyske politikere er i selskab med en tredje mand. Han er gråhåret, hans kinder er rødmossede, og han har besvær med at knappe jakken i sin nålestribede habit. I over en time har de tre mænd ventet på manden i den sorte limousine, som netop er kørt op foran restauranten, men den lange ventetid ser ikke ud til at have irriteret dem. Tværtimod. De smiler alle bredt. Og med et mandekram byder Altkanzler Schröder Ruslands ministerpræsident, Vladimir Putin, velkommen til Berlin by Night.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden