Druknet kvinde sender dødstal efter stormen Harvey op på to

Kvinde er druknet, efter hun forlod sin bil under oversvømmelse i Texas. Stormen tager af i styrke.

Internationalt

Mens den tropiske storm Harvey fortsat raser og sender massive mængder regn ned over det sydøstlige Texas, forsøger de amerikanske myndigheder at danne sig et overblik over situationen i området.

Søndag er to personer meldt omkommet, mens 14 er såret. Myndighederne frygter, at begge tal kan stige, efterhånden som det bliver muligt at nå de værst ramte områder.

Ifølge Gary Norman, talsmand for beredskabet i Houston, omkom en kvinde sent lørdag aften i Harris County. Det ser det ud til, at kvinden var kommet ud af sin bil på dybt vand i området, hvor der er massive oversvømmelser efter stormen.

Kvinden blev fundet af naboer knap 30 meter fra bilen og blev erklæret død. Tidligere blev en person fundet død efter en brand i et hus i byen Rockport.

Ifølge USA's nationale orkancenter, NHC, fortsætter Harvey med at svækkes, mens den bevæger sig over dele af det sydøstlige Texas.

Men der advares samtidig om, at massive regnmængder kan udløse flere voldsomme oversvømmelser i områder omkring millionbyen Houston, som er den fjerdestørste by i USA. I nogle områder ventes en meter regn.

Harvey lagde ud som en kategori 4 orkan. Det var den kraftigste orkan, der har ramt Texas i over 50 år, da den sent fredag (tidligt lørdag dansk tid) ramte det amerikanske fastland.

Men den blev gradvis nedjusteret til en kategori 1 storm, da vindstødene var løjet meget af efter at have været oppe på 60 meter per sekund.

Stormen ramte først Texas ved byen Rockport - nær Corpus Christi.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce