Foto: Alex Brandon/AP

Internationalt

Trump afviser topdemokrater: Vi har ikke lavet nogen aftale om illegale indvandrerbørn

Aftale om fredning af illegale indvandrerbørn i USA skal knyttes sammen med spørgsmål om grænsesikkerhed.

Internationalt

USA's præsident, Donald Trump, siger ifølge Reuters, at der »ingen aftale« er indgået med Demokraterne om beskyttelse af unge indvandrere mod deportering.

Trump siger, at enhver aftale om fredning af illegale indvandrerbørn i USA skal knyttes sammen med spørgsmålet om grænsesikkerhed, og han afviser, at der er indgået en aftale med demokratiske ledere fra kongressen.

»Ingen aftale er indgået om Daca-ordningen«, skriver Trump på Twitter.

»Opførelsen af en mur fortsætter«, siger han videre.

Det var de to topdemokrater Chuck Schumer og Nancy Pelosi som tidligere torsdag meddelte, at de havde indgået en aftale med Trump om at beskytte 800.000 børn af illegale indvandrere.

» Vi blev enige om hurtigt at stadfæste beskyttelsen af Daca og arbejde frem mod en aftale om grænsekontrol, eksklusiv muren, der er acceptabel for begge sider«, udtalte Nancy Pelosi og Chuck Schumer i en fælles erklæring.

Muren et valgløfte

De to topdemokrater henviste til muren langs den amerikansk-mexicanske grænse. Den har Donald Trump lovet sine vælgere, siden han stillede op som præsidentkandidat.

I sidste uge oplyste USA's justitsminister, Jeff Sessions, at Daca-ordningen tilbagekaldes, fordi den ikke er forankret i amerikansk lov.

Det blev mødt med vrede i Det Demokratiske Parti. Men der blev jublet blandt konservative republikanere, der så det som opfyldelsen af et centralt valgløfte.

Andre republikanere beklagede, at de 800.000 indvandrerbørn nu risikerede deportation.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce