USA's præsident Donald Trump taler ved FN's generalforsamling.
Foto: Richard Drew/AP

USA's præsident Donald Trump taler ved FN's generalforsamling.

Internationalt

Twitter-præsidenten i ny krigerisk besked om Nordkorea: »...så vil de ikke være her meget længere!«

Retorikkrigen mellem USA og Nordkorea fortsætter. For få timer siden kom der alvorlige trusler fra præsident Donald Trump.

Internationalt

Den retoriske krig mellem USA og Nordkorea optrappes betragteligt dag for dag.

For få timer siden, lørdag klokken 23.08 i Washington (05.05 dansk tid), skrev den amerikanske præsident Donald Trump på Twitter:

»Jeg har lige hørt den nordkoreanske udenrigsminister tale i FN. Hvis han gengiver tanker fra 'Den Lille Raketmand', så vil de ikke være her meget længere!«.

Den barske retorisk er svar til den nordkoreanske udenrigsminister, Ri Yong-Ho, der lørdag i en tale til FN's Generalforsamling i New York kaldte Trump 'en mentalt afsporet person fuld af storhedsvanvid' med adgang til 'atomknappen', og at det alene er Trump, der er på en 'selvmordsmission'.

Den nordkoreanske udenrigminister kaldte Trump 'Præsident Ond' og noterede, at Kim Jong-Un, den nordkoreanske leder, blev kaldt 'raketmanden'.

»Han (Trump, red.) har begået en uigenkaldelig fejl, der gør det endnu mere uundgåeligt, at vores raketter besøger det amerikanske fastland«, sagde Ri Jong-Un, der fastslog, at Nordkoreas atomvåben alene skal ses som afskrækkelse mod krig og »etablere en magtbalance med USA«.

Trump truede Nordkorea tirsdag

Den ophedede ordkrig kommer efter, at Donald Trump til selvsamme generalforsamling i en længere tale tirsdag truede med at fuldstændigt at ødelægge Nordkorea i sidste ende med militære midler, hvis udviklingen af det nordkoreanske atomprogram fortsætter.

Det førte til, at den nordkoreanske leder Kim Jong-Un fredag kaldte Donald Trump for en 'mentalt forstyrret olding'.

»Snarere end at skræmme mig eller stoppe mig, har han overbevist mig om, at den vej, jeg har valgt, er rigtig, og en, jeg vil følge til det sidste«, har Kim Jong-Un sagt i Pyongyang.

»En skræmt hund gør altid højest«, sagde han yderligere fredag.

Bombefly mod Nordkorea

Og de seneste dages optrapning er ikke alene blevet til ord.

Lørdag sendte USA et bombefly, en b-1b Lancer, og et kampfly hen over internationalt luftrum øst for Nordkorea. Ifølge forsvarsministeriet i Washington var det en magtdemonstration.

»Dette er det længste nord for den demilitariserede zone, som noget amerikansk kamp- eller bombefly har fløjet ud for Nordkoreas kyst i det 21. århundrede«, siger talskvinden for forsvarsministeriet, Dana White.

»Det understreger, hvor alvorligt vi ser på (Nordkoreas, red.) vanvittige opførsel«.

3. september gennemførte Nordkorea sin sjette atomprøvesprængning. Landet har også på kort tid foretaget to prøveaffyringer af langtrækkende missiler, der begge har overfløjet Japan.

Få timer før Donald Trump lørdag aften tweetede om, at »hvis han (Nordkoreas udenrigsminister, red.) gengiver tanker fra 'Den Lille Raketmand', så vil de ikke være her meget længere!«, havde Donald Trump tweetet om amerikansk fodbold.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce