Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Indvandringskritiske partier glæder sig over tysk valg

Det er et nyt tegn på, at Europas folk er ved at vågne op, skriver franske Marine Le Pen om tysk valgresultat.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ledere af flere højrenationale partier i Europa glæder sig på de sociale medier over, at det tyske indvandringskritiske parti AfD stormer frem ved det tyske forbundsvalg.

»Tillykke til vores allierede AfD for dette historiske resultat! Det er et nyt tegn på, at Europas folk er ved at vågne op«, skriver den franske leder af Front National (FN), Marine Le Pen, på Twitter.

Alternative für Deutschland står i prognoserne til at få 13 procent af stemmerne og dermed blive Tysklands tredjestørste parti.

Hollandske Geert Wilders fra Frihedspartiet (PVV) kommer med nogenlunde samme melding som Marine Le Pen på Twitter, hvor han tager det østrigske Frihedspartiet (FPÖ) med i sit europæiske regnestykke:

»PVV nummer to i Holland. FN nummer to i Frankrig. FPÖ nummer to i Østrig. AfD nummer tre i Tyskland. Beskeden er klar. Vi er ikke islamiske nationer«, skriver han.

I Østrig er der ligeledes glæde hos højrenationale Frihedspartiet. Leder Heinz-Christian Strache skriver på Facebook, at meningsmålinger igen har taget fejl.

»Et tung slag for den sort-røde koalition«, skriver han om valgresultatet.

Han henviser dermed til, at selv om kansler Angela Merkels parti, CDU, og søsterpartiet CSU - der er kendt ved deres sorte partifarve - har vundet valget, så er det stadig gået tilbage for Merkel.

Samtidig mister Merkels parti sin koalitionspartier, det socialdemokratiske SPD, der på valgaftenen har meddelt, at det træder ud af koalitionen på grund af stor tilbagegang.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden