Foto: Jacquelyn Martin/AP
Internationalt

USA's udenrigsminister fastslår sin loyalitet til Trump

Den amerikanske udenrigsminister, Rex Tillerson, afviser alle spekulationer om, at han vil trække sig.

Internationalt

Det har aldrig været på tale, at den amerikanske udenrigsminister, Rex Tillerson, skulle forlade sin ministerpost.

Det siger Tillerson selv på et pressemøde i Washington D.C. onsdag.

Udmeldingen kommer efter, at der har været fremsat spekulationer i amerikanske medier om at Rex Tillerson har overvejet at forlade sin post.

»Vicepræsidenten (Mike Pence, red.) har aldrig været nødt til at overtale mig til at blive, for jeg har aldrig overvejet at forlade posten«, siger han.

NBC News har blandt andet fortalt, at Tillerson skal have kaldt Donald Trump for en 'idiot' i forbindelse med et møde i Pentagon 20. juli.

Og spekulationerne tog til i weekenden, da USA's præsident, Donald Trump, i et tweet kaldte Tillersons forhandlinger med Nordkorea for 'spild af tid'.

ritzau

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

 • 
  Arkitekt Jørn Utzon viser prototype på etfamiliehus i 1969.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?
  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?

  Henter…

  I dag er der premiere på dokumentarfilmen ’Jørn Utzon – manden & arkitekten’ om den dansker, der bl.a. tegnede Sidney-operaen: En bygning, der regnes med blandt det 20. århundredes mest ikoniske bygningsværker. Men hvordan endte Jørn Utzons hjertebarn, operaen i Sidney, som hans livs tragedie? Og hvorfor frøs danske arkitekter ham siden ud?

Forsiden

Annonce