Donald Trump er gået ind i en Twitter-krig med senatoren fra Tennessee, efter sidstnævnte annoncerede, at han ikke vil stille op igen, fordi han ikke vil bakke op om den nuværende linje. (arkivfoto)
Foto: Evan Vucci/AP

Donald Trump er gået ind i en Twitter-krig med senatoren fra Tennessee, efter sidstnævnte annoncerede, at han ikke vil stille op igen, fordi han ikke vil bakke op om den nuværende linje. (arkivfoto)

Internationalt

Partifælles hashtag-angreb på Trump går viralt

Republikansk senator vil ikke genopstille med Donald Trump som præsident.

Internationalt

Underret vuggestuepersonalet.

Sådan lyder et angreb på den amerikanske præsident, Donald Trump, der er gået viralt på Twitter under hashtagget #AlertTheDaycareStaff.

Kritikken kommer fra den republikanske senator, Bob Corker.

Donald Trump nedgjorde Corker på Twitter, efter senatoren i starten af måneden meldte ud, at han ikke ønsker at genopstille, når han er på valg i 2018, fordi han ikke vil være afhængig af Trump-administrationen i sit politiske arbejde.

Bob Corker bakkede op om den amerikanske præsident ved valget i efteråret sidste år, men senatoren har reageret prompte og i skarpe vendinger på angrebet fra Trump.

»Det er en skam, at Det Hvide Hus er blevet en voksen-vuggestue. Nogen missede tydeligvis deres vagt her til morgen«, skrev Corker samme dag på Twitter.

Siden har der været kold luft mellem de to republikanere.

Strid om skattelettelser

I går brød konflikten ud i lys lue, efter Bob Corker kritiserede præsidentens skatteudspil. Skatteudspillet er blevet en hjørnesten i Trumps valgløfter, efter hans forslag om at afskaffe sundhedsreformen Obamacare blev nedstemt i Senatet i juli.

»Er det ikke sørgeligt, at letvægts-senator Bob Corker, der ikke kunne blive genvalgt i den fantastiske stat Tennessee, nu vil kæmpe mod skattelettelser«, skrev han.

Som svar kom et hashtag fra Bob Corker, der satte internettet i bevægelse.

»Samme usandheder fra en helt og aldeles løgnagtig præsident. #AlertTheDaycareStaff (#UnderretVuggestuepersonalet, red.)«

En storm af Twitter-brugere gav deres fortolkninger af hashtagget.

Donald Trumps offentlige krig med senatoren fra Tennessee kan få politiske konsekvenser.

De skattelettelser, præsidenten så gerne vil gennemføre, kan forpurres, hvis demokraterne er imod og får bare to republikanere med på holdet. Det var netop den smalle margin, der blev udslagsgivende for, at afskaffelsen af Obamacare blev nedstemt.

Endnu en senator i åben kritik af Trump

I går sluttede endnu en republikansk senator sig til kritikken af Donald Trump. Jeff Flake, der siden 2008 har været senator i Arizona, afviste at genopstille til posten med ordene:

»Jeg vil ikke være involveret eller holde mund«.

Han mener, at amerikanske politikere har accepteret »en henkastet underminering af USA's demokratiske normer og idealer«.

Personlige angreb og åbenlys ringeagt for sandheden og anstændighed var blandt de ting, Flake i en tale i Senatet sagde, at politikerne omkring ham efterhånden ser som normalt.

Hverken Jeff Flake eller Bob Corker har udtalt sig om, hvorvidt de vil stemme imod præsidentens skatteudspil.

Trods talen i går har Donald Trump afholdt sig fra at gå ind i endnu en Twitter-krig med en senator. Han har endnu ikke reageret på Flakes kritik.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Annonce