Præsident Trump og førstedamen kastede i går blade under besøget ved Pearl Harbour i Honolulu, Hawaii
Foto: Andrew Harnik/AP

Præsident Trump og førstedamen kastede i går blade under besøget ved Pearl Harbour i Honolulu, Hawaii

Internationalt

Trump begynder Asien-tur med at kaste blade i Pearl Harbor

Det bliver meget spændende for mig at se Pearl Harbor, sagde USA's præsident Trump inden sit besøg.

Internationalt

En alvorsfuld og stille Donald Trump varmede op til sin 12 dage lange rejse i Asien med et besøg på Pearl Harbor i Stillehavet.

USA's præsident havde forinden sagt, at han glædede sig til for første gang at se stedet, hvor næsten 1.200 mistede livet i et japansk overraskelsesangreb på den amerikanske flådebase 7. december 1941.

»Vi skal ganske snart besøge Pearl Harbor, som jeg har læst om, talt om, hørt om, studeret, men aldrig set. Og det bliver meget spændende for mig«, sagde Trump.

Sammen med sin kone, Melania, kastede Trump blandt andet hvide kronblade ned i vandet, hvor vraget af 'U.S.S. Arizona' ligger sunket.

Sympati er der masser af

Præsidenten så ud til at være bevæget. Og han sagde ikke et ord om Nordkorea, som ellers ventes at blive det store emne på besøget i de i alt fem asiatiske lande de kommende dage.

Det gjorde han dog, inden han steg på Air Force One hjemme i Washington.

»Vi skal tale om handel. Vi skal selvsagt tale om Nordkorea«, sagde han til de fremmødte medier.

»Vi vil sikre os hjælp fra en masse folk og lande, og så ser vi, hvad der sker. Men jeg tror, vi vil få en meget vellykket tur. Der er masser af sympati«.

Rejsen er den længstvarende rundrejse, en amerikansk præsident har foretaget i Asien, siden George H.W. Bush besøgte kontinentet i 1991 og 1992, skriver nyhedsbureauet AFP.

Trump skal besøge Japan, Sydkorea, Kina, Vietnam og Filippinerne.

Her vil han blandt andet deltage i et topmøde i den asiatiske samarbejdsorganisation Asean. Det finder sted i den filippinske hovedstad, Manila.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce