Den argentinske ubåd har været savnet siden onsdag, men lørdag blev der opfanget, hvad myndighederne mener er, nødsignaler fra ubåden.
Foto: Argentina Navy/AP

Den argentinske ubåd har været savnet siden onsdag, men lørdag blev der opfanget, hvad myndighederne mener er, nødsignaler fra ubåden.

Internationalt

Nødsignaler giver håb om at finde forsvundet ubåd med 44 om bord

Syv mislykkede satellitopkald menes at stamme fra ubåden San Juan, der forsvandt onsdag, oplyser ministerium.

Internationalt

Håbet om at finde 44 besætningsmedlemmer på en forsvundet ubåd i live fik lørdag lokal tid fornyet håb i Argentina.

Her opfangede den argentinske flåde nødsignaler, der menes at stamme fra ubåden San Juan, der har været savnet siden onsdag.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

De argentinske myndigheder har indledt en omfattende eftersøgning efter ubåden i samarbejde med flere andre lande.

Et stort område langs Argentinas sydlige atlanterhavskyst er blevet gennemsøgt både over og under overfladen.

Pludselig var der signaler med fem timers mellemrum

Eftersøgningen har de seneste tre dage været udfordret af dårligt vejr i området, men lørdag fik de pårørende fornyet håb om at se deres kære i live.

Det skete, da de argentinske myndigheder opfangede syv satellit-transmitterede nødsignaler. De menes at være sendt fra ubåden i forsøget på at genetablere kontakten med kommandocentralen på fastlandet.

Det oplyser det argentinske forsvarsministerium.

Med hjælp fra amerikanske eksperter i satellitkommunikation opfangede man signalerne klokken 10.52 og 15.42 lørdag lokal tid. Det lykkedes dog ikke at få etableret en forbindelse.

»Lige nu er vi i gang med at klarlægge den præcise placering af det, der har sendt signalerne«, skriver forsvarsministeriet i en meddelelse.

Ministeriet tilføjer, at man formoder, signalet stammer fra den forsvundne ubåd.

Flere landet deltager i eftersøgningen

Argentinas præsident, Mauricio Macri skriver på Twitter, at landet vil bruge 'alle nødvendige ressourcer - både nationalt og internationalt - for at finde ubåden'.

Både Chile, Uruguay, Peru og Brasilien bidrager med eftersøgningen. Det samme gør USA, der har sendt et specialbygget fly fra det amerikanske rumagentur, NASA, samt et af flådens fly.

Storbritannien har sendt skibet HMS Protector, der normalt anvendes til polarforskning.

Gabriel Gonzalez er chef for flådebasen i Mar del Plata, der er ubådens destination. Ifølge AP siger han, at der er tilstrækkeligt med mad og ilt om bord på ubåden.

ritzau

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce