Hamas-tilhængere protesterer.
Foto: Hana Adel/AP

Hamas-tilhængere protesterer.

Internationalt

Professor spår vrede blandt muslimer efter Trump-tale

Jerusalem har i flere tusinde år været hovedstad for både jødedommen, kristendommen og islam.

Internationalt

Den amerikanske præsident, Donald Trump, lægger alle USA’s æg i israelernes kurv ved at anerkende Jerusalem som Israels hovedstad.

Det mener Jakob Egholm Feldt, som er professor i global og transnational historie på Roskilde Universitet. Han udtaler sig, efter at præsidenten onsdag aften som ventet i en tale har meddelt, at USA anerkender Jerusalem og forbereder at flytte sin ambassade til byen.

»Det vil komme til at gøre mange palæstinensere, folk i den arabiske verden og muslimer rigtig vrede og utilfredse«, siger han.

»Selv om hele verdenssamfundet de facto anerkender Jerusalem som Israels hovedstad, har det hele tiden været et centralt punkt i hele Israel-Palæstina-konflikten, at Jerusalem kunne blive hovedstad for begge parter«.

Jerusalem har i flere tusinde år været hovedstad for de tre monoteistiske religioner jødedommen, kristendommen og islam.

Byen rummer blandt andet Al-Aqsa Moskéen, Grædemuren, Golgata og Tempelpladsen. Det har som hovedregel altid været muligt for alle tre religioner at komme mere eller mindre frit i byen.

»Derfor kan hele verdens muslimer nu være bekymrede for, at det kommer til at være Israel, der bestemmer over alle de hellige områder, hvis Jerusalem bliver anerkendt som Israels hovedstad af verdenssamfundet«, siger han.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce