0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Virginia Mayo/AP
Foto: Virginia Mayo/AP

Jens Stoltenberg (t.h.) får sig her en snak med USA's forsvarsminister, Jim Mattis. De får mulighed for at fortsætte snakken et par år endnu.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Natolande forlænger Stoltenbergs mandat med to år

Nato fortsætter med at have norske Jens Stoltenberg som generalsekretær de kommende to år.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Natos generalsekretær, Jens Stoltenberg, får to år mere på posten som generalsekretær. Det oplyser Nato i en pressemeddelelse.

I meddelelsen fremgår det, at Nato-landene er enige om, at Stoltenberg skal fortsætte på posten frem til 30. september 2020.

»De allierede ønsker generalsekretæren tillykke og har fuld tillid til hans evner til at fortsætte det dedikerede arbejde med at fremrykke Natos tilpasning til sikkerhedsudfordringerne i det 21. århundrede«, lyder det i meddelelsen.

Nato er verdens største militære alliance, og Stoltenberg siger på det sociale medie Twitter, at han er »beæret og taknemmelig« over at kunne fortsætte som alliancens leder.

Det var ventet, at Stoltenberg kunne fortsætte på posten.

Allerede i sidste uge lød det, at Tyskland og USA anbefalede og håbede på en forlængelse af Stoltenberg.

»Han gør et udmærket job, og jeg tror, at samtlige medlemmer af alliancen støtter en forlængelse«, sagde Bailey Hutchison, der er USA's ambassadør i Nato, ifølge nyhedsbureauet NTB.

Stoltenberg tiltrådte som generalsekretær i oktober 2014 efter den tidligere danske statsminister Anders Fogh Rasmussen.

I udgangspunktet var Stoltenberg valgt for en fireårig periode, men kan altså nu fortsætte til 2020.

Den norske statsminister, Erna Solberg, har allerede været ude at ønske Stoltenberg tillykke med forlængelsen.

»Jeg vil bare gratulere ham. Det er en anerkendelse af det arbejde, han har gjort i en vanskelig situation for Nato«, siger hun til nyhedsbureauet NTB.

Beslutningen om at forlænge Stoltenberg som generalsekretær blev taget på et møde tirsdag mellem ambassadørerne for de 29 Natolande.

Stoltenbergs to forgængere i embedet som generalsekretær sad begge fem år i stillingen.

Før den norske generalsekretær fik jobbet, var han Norges statsminister i perioden fra 2000-2001 og igen fra 2005-2013.

ritzau

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie, men der er masser...
  Vi holder sommerferie, men der er masser...

  Henter…

  Du lytter til Politiken går på sommerferie. Vi er tilbage mandag 10. august. Men vi har masser af nye lydoplevelser til din sommerferie.

  Vi har lavet en Roskilde-special til sommeren uden festivaler - det er tre afsnit, hvor du kan høre vores musikskibenter tale om tre årtier med orange musik, de ikke kan glemme.

  Så er der også Poptillægget - det udkommer det meste af juli og bruger sommeren på sit helt eget Protesttillæg om den bevægelse mod racisme og undertrykkelse, som skyller hen over verden lige nu. Hvordan den viser sig i samfundet og kulturen, kan du høre om i fem afsnit.

  I uge 29 har vi premiere på første afsnit af serien 'Elsk mig for evigt'.

  Det er en personlig historie om angsten for at blive forladt - for, at den du elsker, holder op med at elske dig. Og hvad det kan få et menneske til at gøre.

  Og har du ikke allerede hørt den, så er der også serien om skibsbranden på Scandinavian Star, der slog 158 mennesker ihjel. Her gennemgår Politiken-journalist Lars Halskov, hvis journalistik også blev til en prisbelønnet tv-serie på DR, den tragiske historie om Skandinaviens største mordgåde.

  Til sidst kan du også  tage Politikens bedste interview, portrætter og reportager med på stranden. I Politiken Longread, som udkommer senere i juli, kan du høre avisens journalister læse nogle af deres bedste artikler op.

  Hav en smuk sommer.

  Find os både i vores egen podcast-app, Politiken Podcast, og i iTunes

 • Du lytter til Politiken

  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«
  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«

  Henter…

  Pernille var 16 år gammel og den eneste punker i Tommerup på Fyn, hvor hun kom fra. Det var år 2000, og hun var taget til Roskilde Festival med nogle venner for at høre musik og for at blive grebet af det store fællesskab. Fredag aften stod hun Orange Scene, klar til at høre The Cure, hendes yndlingsband, da en mand trådte frem på scenen og græd. ”People have died”, sagde han.

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

Forsiden