Danmarks statsminister, Lars Løkke Rasmussen,  sammen med Tysklands kansler, Angela Merkel, ved et tidligere EU-topmøde i Tallinn i Estland. (AP Photo/Virginia Mayo) 
Foto: Virginia Mayo/AP

Danmarks statsminister, Lars Løkke Rasmussen, sammen med Tysklands kansler, Angela Merkel, ved et tidligere EU-topmøde i Tallinn i Estland. (AP Photo/Virginia Mayo) 

Internationalt

Løkke melder sig ind i EUs migrationsstrid: Forsvarer Donald Tusk sammen med Ungarn og Tjekkiet

Spørgsmålet om EU's obligatoriske fordeling af flygtninge deler - igen - EU's lande.

Internationalt
FOR ABONNENTER

Mens Tyskland, Østrig, Italien og Sverige på det igangværende EU-topmøde forsvarer EU’s obligatoriske fordeling af flygtninge imellem landene, melder Danmarks statsminister Lars Løkke Rasmussen sig som kritiker sammen med Ungarn, Tjekkiet og Slovakiet.

Det er EU-præsident Donald Tusk, der har genåbnet striden om fordelingsmekanismen ved at kalde den »splittende« og »ineffektiv« og erklære, at kun medlemslandene kan tackle migrationens udfordringer.

»Jeg synes, Tusk har givet sådan en rimelig ædruelig analyse af, hvor vi er henne i den her sag«, sagde Lars Løkke Rasmussen, da han 4 timer forsinket af finanslovsforhandlingerne ankom til mødet i Bruxelles.

»Vi skal ikke tale om, hvordan vi fordeler 'problemet' mellem os. Vi skal tale om, hvordan vi gør problemet mindre«, sagde Lars Løkke Rasmussen.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce