0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Christian Jepsen
Foto: Christian Jepsen

Flygtningebørn i landsbyen Mwaka i det sydøstlige DR Congo. Norsk Flygtningehjælps landedirektør i DR Congo, Ulrika Blom, siger, at den humanitær situation i landet gradvist er blevet værre i løbet af 2017. Og organisationen regner med, at omkring 5 millioner flere mennesker får behov for nødhjælp i løbet af næste år.

Afrikas pistol risikerer at antænde hele kontinentet

Problemerne hober sig op i DR Congo, hvor uroligheder i løbet af 2017 har sendt millioner på flugt. Det giver nervøse trækninger hos nabolandene, der endnu husker den blodige ’afrikanske verdenskrig’ omkring årtusindskiftet.

FOR ABONNENTER

Den revolutionære forfatter Frantz Fanon skrev kort før sin død i 1961, at Afrika er formet som en pistol, og at Congo er aftrækkeren. Hvis den trykkes ind, vil hele kontinentet eksplodere.

Knap 40 år senere blev pistolen affyret og forvandlede Den Demokratiske Republik (DR) Congo til én stor slagmark, da ni lande og utallige oprørsgrupper omkring årtusindskiftet udkæmpede den såkaldte afrikanske verdenskrig.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Jonathan Ernst/Ritzau Scanpix

  USA står over for et historisk vigtigt valg midt i coronakrisen. Og mens den demokratiske præsidentkandidat, Joe Biden, overhaler Trump i alle målinger, påstår præsidenten, at valgsystemet er korrupt, og at brevstemmer vil føre til massivt valgfusk. Trump sår tvivl om demokratiet, mens demonstranter tørner sammen i de amerikanske gader, så de mest bekymrede begynder at tale om borgerkrig.

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.

Forsiden