Arkivfoto
Foto: Walsh Susan/AP

Arkivfoto

Internationalt

Mays talsmand: Trump kommer til London - men det er uvist hvornår

USA's præsident Donald Trump har accepteret invitation til besøg, siger premierminister Theresa Mays talsmand.

Internationalt

Den amerikanske præsident, Donald Trump, er velkommen i London, og han har sagt ja til en invitation.

Det siger en talsmand for den britiske premierminister, Theresa May, fredag.

Trump har ellers aflyst sin tur til Storbritannien i februar for at åbne en ny ambassade.

»Invitation er udvidet og accepteret, siger talsmanden og tilføjer, at der ikke er bekræftet en dato for besøget.

»USA er en af vore ældste og mest værdifulde allierede, og vort stærke og dybe partnerskab lever videre«.

Uvist om det bliver en hjertelig velkomst

Donald Trump aflyste sit besøg i Storbritannien på Twitter. Trump skrev, at han ikke kom til London i februar, fordi han ikke bryder sig om den nye amerikanske ambassade i byen.

»Grunden til, at jeg har aflyst mit besøg i London, er, at jeg ikke er en stor fan af, at Obama-regeringen solgte den måske bedst placerede og fineste ambassade i London for 'peaunuts' - bare for at bygge en ny en på et forkert sted for 1,2 milliarder dollar«, skriver han.

»Skidt aftale. Og jeg siger nej til at klippe snore over der«.

Obama-regeringen besluttede ikke ambassaden. Det gjorde hans forgænger George W. Bush.

Det står klart, at Trump ikke får nogen hjertelig velkomst i London. Londons borgmester, Sadiq Khan, og andre mener, at han er uønsket i landet.

Trumps afvisning på Twitter viser, at 'han har forstået budskabet' fra Londons borgere, at de 'finder hans politik og handlinger stik modsatte af byens værdier', siger Khan ifølge Sky News.

»Dette er en mand, som har promoveret had og propaganda fra en ultrahøjreorienteret organisation i dette land - Britain First«, siger Chuka Umunna fra arbejderpartiet Labour.

Trump videresendte i november sidste år et tweet fra Britain First, som er en stærkt berygtet racistisk organisation. Her hævdes det, at indvandrere er voldelige og hævngerrige.

Premierminister Theresa May bekræftede 7. januar, at briterne planlægger et statsbesøg for Trump. Hun inviterede ham, da hun i 2016 som en af de første regeringsledere besøge den nyindsatte præsident.

Men forholdet led skade, da Trump videresendte tweetet fra Britain First. Hun kritiserede ham og fik et vredt svar fra Det Hvide Hus.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

 • 
  Arkitekt Jørn Utzon viser prototype på etfamiliehus i 1969.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?
  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?

  Henter…

  I dag er der premiere på dokumentarfilmen ’Jørn Utzon – manden & arkitekten’ om den dansker, der bl.a. tegnede Sidney-operaen: En bygning, der regnes med blandt det 20. århundredes mest ikoniske bygningsværker. Men hvordan endte Jørn Utzons hjertebarn, operaen i Sidney, som hans livs tragedie? Og hvorfor frøs danske arkitekter ham siden ud?

Forsiden

Annonce