Få avisen leveret hele julen: 15 aviser for kun 199 kr.

Formanden for Repræsentanternes Hus, Paul Ryan, mener, at den udtalelse, som Trump skal være kommet med, er meget uheldig og ikke særlig hjælpsom.
Foto: Pablo Martinez Monsivais/AP

Formanden for Repræsentanternes Hus, Paul Ryan, mener, at den udtalelse, som Trump skal være kommet med, er meget uheldig og ikke særlig hjælpsom.

Internationalt

Top-republikaner kalder 'lortelande'-udtalelser uheldig

Donald Trump har ifølge medier og politikere kaldt Haiti og afrikanske nationer for "lortelande" på et møde.

Internationalt

En top-republikaner kritiserer nu partifællen Donald Trump, som ifølge politikere og medier er kommet med nedsættende udtalelser om Haiti og flere afrikanske lande.

Det er 'meget uheldigt', at den amerikanske præsident skal have kaldt afrikanske nationer og Haiti for 'lortelande', mener formanden for Repræsentanternes Hus, Paul Ryan.

»Det første, der falder én ind, er 'meget uheldigt og ikke særlig hjælpsomt'«, siger han ifølge flere medier heriblandt Reuters.

Bemærkningen er faldet under et besøg på University of Wisconsin-Milwaukee.

Her sagde Ryan desuden, at han selv har irske forfædre, som 'virkelig blev set ned på'. Og han understregede, at haitianere i hjembyen Janesville i Wisconsin er 'fantastiske borgere', skriver AP.

'Shithole countries'

Trumps udtalelse skal være faldet under forhandlinger med kongresmedlemmer om en integrationsreform, hvor unge immigranter risikerer udvisning. Mødet blev holdt i Det Hvide Hus, hvor flere demokrater og republikanere var til stede.

Da præsidenten hørte, at en reform også skulle omfatte haitianere, spurgte præsidenten ifølge Washington Post, hvorfor han skulle lade folk fra 'shithole countries' - lortelande på dansk - komme ind i landet.

»Hvorfor skulle vi ønske folk fra Haiti her?«

»Få dem ud«, sagde han.

Da diskussionen lidt efter handlede om afrikanske lande, gentog han sin tidligere kommentar:

Hvorfor skulle han ønske 'alle disse mennesker fra lortelande'. Det fortæller flere af de tilstedeværende på mødet.

Det fortæller flere af de tilstedeværende på mødet. Blandt dem er den demokratisk senator Dick Durbin, der siger det i et interview med tv-stationen MSNBC.

Selv afviser Donald Trump at have brugt udtrykket.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce