Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Trump ønsker større indsats i Afghanistan efter massakre

Taliban brugte ambulance som våben i et angreb på civile og dræbte 103 og sårede 235.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den amerikanske præsident, Donald Trump, vil have målrettet handling mod Taliban, efter at en bilbombe gemt i en ambulance lørdag dræbte mindst 103 mennesker og sårede omkring 235.

»Jeg fordømmer det foragtelige bombeangreb i Kabul, hvor mange civile blev dræbt, og hundredvis blev såret. Nu bør alle lande komme med beslutsomme tiltag mod Taliban og mod dem, som støtter militsen, siger den amerikanske præsident.

»USA har forpligtet sig til at sikre, at Afghanistan bliver fri for terrorister, som kan være en trussel for amerikanere, vore allierede og alle, som ikke deler deres ondskabsfulde ideologi«, tilføjer han.

USA's udenrigsminister, Rex Tillerson, siger, at Talibans brug af en ambulance som et våben i et angreb på civile viser en umenneskelig mangel på respekt for Afghanistans befolkning og over for alle, som arbejder for fred.

»Angrebet er et brud på alle de mest grundlæggende internationale normer«, siger Tillerson.

På hospitalet Jamhuriat i Kabul kæmper personalet for at hjælpe de mange sårede, som lørdag lå rundt på gulvene og i korridorerne.

Har butik nær eksplosion

I Kabul er mange indbyggere fortvivlede, bange og vrede efter lørdagens massakre, som sker få dage efter en massakre på mindst 30 på hotel Intercontinental i den afghanske hovedstad.

»Hvordan skal vi fortsætte vores liv her«, spørger Mohammad Hanif, som har en butik nær det sted, hvor bomben eksploderede i Kabuls regerings- og ambassadekvarter.

Den afghanske indenrigsminister, Wais Barmak, siger, at antallet af dræbte og sårede er steget og steget til mindst 103 dræbte og 235 sårede. Han siger, at mindst to ambulancer var involveret i angrebet, men at kun en af ambulancerne eksploderede.

Bevæbnede mænd angreb få dage efter angrebet på Hotel Intercontinental Save the Childrens kontorer i Jalalabad i den østlige del af Afghanistan.

Mindst to blev dræbt, og 14 andre blev såret. Angrebet, der var det seneste mod en udenlandsk nødhjælpsgruppe i det krigshærgede land, fik Save the Children til midlertidigt at indstille al dets arbejde i Afghanistan.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden