Trumps taleskriver trækker sig efter påstand om hustruvold

Beskyldninger om hustruvold har i denne uge fået to af præsident Donald Trumps ansatte til at opsige jobbet.

Internationalt

Endnu et medlem af præsident Donald Trumps stab har forladt Det Hvide Hus efter beskyldninger om hustruvold.

David Sorensen, der har fungeret som taleskriver for Trump, træder tilbage, efter at hans tidligere hustru har anklaget ham for vold.

Jessica Corbett siger til The Washington Post, at Sorensen i deres knap tre år lange ægteskab udsatte hende for fysiske og følelsesmæssige overgreb.

Han kørte en bil hen over hendes fod, slukkede en cigaret i hendes hånd og kastede hende ind mod en væg, fortæller hun.

David Sorensen afviser beskyldningerne.

»Inden vi blev kontaktet af mediet, hørte vi i aftes (torsdag, red.) om beskyldningerne«, hedder det i en meddelelse fredag aften fra Det Hvide Hus ifølge The Guardian.

»Vi konfronterede omgående den ansatte, han afviste anklagerne, og han opsagde sin stilling i dag«, tilføjes det.

Kræver ikke en sikkerhedsgodkendelse

David Sorensen fortæller The Washington Post, at han 'aldrig har begået nogen form for vold mod nogen som helst kvinde i sit liv'.

Han begrunder sin opsigelse med, at han 'ikke ønskede, at Det Hvide Hus skulle beskæftige sig med denne forstyrrelse'.

David Sorensens stilling krævede ikke en sikkerhedsgodkendelse, og hans baggrundstjek var endnu ikke færdiggjort, oplyser en person i Det Hvide Hus.

Før han tiltrådte jobbet, var David Sorensen seniorrådgiver for guvernøren i Maine, Paul LePage.

Ekshustruen Jessica Corbett fortæller til The Washington Post, at hun i efteråret informerede forbundspolitiet, FBI, om de påståede overgreb.

Onsdag mistede Trump en anden medarbejder på samme konto.

Rob Porter, der havde titel af stabssekretær, forlod stillingen, efter at to af hans tidligere hustruer offentligt beskyldte ham for fysiske og psykiske overgreb.

Porters afgang har udløst kritik af stabschef John Kelly.

The New York Times skriver fredag, at John Kelly over for andre ansatte i Det Hvide Hus har sagt, at han er villig til at træde tilbage som følge af sin håndtering af Porter-sagen.

John Kelly afviser, at han skulle havde tilbudt at forlade jobbet som stabschef.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

 • 
  Arkitekt Jørn Utzon viser prototype på etfamiliehus i 1969.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?
  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?

  Henter…

  I dag er der premiere på dokumentarfilmen ’Jørn Utzon – manden & arkitekten’ om den dansker, der bl.a. tegnede Sidney-operaen: En bygning, der regnes med blandt det 20. århundredes mest ikoniske bygningsværker. Men hvordan endte Jørn Utzons hjertebarn, operaen i Sidney, som hans livs tragedie? Og hvorfor frøs danske arkitekter ham siden ud?

Forsiden

Annonce