Trump anklager demokrater for at politisere sag om notat

Præsidenten har i flere tweets langet ud efter Demokraterne, der vil offentliggøre fortrolige oplysninger.

Internationalt

USA's præsident, Donald Trump, anklager Demokraterne for at ville misbruge fortrolige oplysninger for politisk vindings skyld.

Anklagen falder, efter at Demokraterne har bedt Trump om at godkende udsendelsen af et notat, der beskriver FBI's ageren i sagen om, hvorvidt Rusland blandede sig i USA's præsidentvalg i 2016.

Trump vandt højst overraskende valget mod Demokraternes Hillary Clinton.

Demokraterne har bedt Trump om at godkende notatet, efter at præsidenten godkendte udsendelsen af et republikansk forfattet notat om samme sag. Notatet blev udsendt mod FBI's ønske.

Trump tweetede om sagen lørdag. Her skriver han blandt andet, at Demokraterne ved, at notatet ikke kan offentliggøres, fordi der er fortrolige informationer i notatet.

»Demokraterne har sendt et meget politisk og langt notat. De vidste, at det på grund af kilder og metoder (og mere) skulle skæres kraftigt til, så de kunne give Det Hvide Hus skylden for manglende åbenhed«.

Notat blev udsendt i fuld længde

Præsidenten skriver videre, at Demokraterne bør 'lave det om og sende det tilbage i et ordentligt format'.

Trumps afvisning af Demokraternes notat står i skarp kontrast til hans reaktion, da Republikanerne ville offentliggøre deres syn på FBI's rolle i Rusland-sagen.

Republikanernes notat anklager FBI og justitsministeriet i USA for at misbruge magt til at overvåge og få udstedt en hemmelig ransagningskendelse mod en tidligere ansat af Trump-lejren.

Allerede inden han havde læst det dokument, sagde præsidenten, at han ville lægge det frem for offentligheden.

Det blev udsendt i fuld længde i starten af februar. Det skete, selv om både FBI og justitsministeriet anbefalede at holde det hemmeligt.

Blandt andet blev notatets indhold kritiseret for at være ensidigt og udelade væsentlige informationer.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

Forsiden

Annonce