Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Netanyahu advarer Syrien og Iran om flere angreb

Vi vil forsvare os imod ethvert forsøg fra Iran på at etablere sig militært i Syrien, siger Israels regeringschef.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, siger, at hans land har rettet »alvorlige slag« mod både iranske og syriske styrker, og han advarer om, at de vil blive fulgt op.

De hårde ord fra den israelske leder blev fremsat under et regeringsmøde i Jerusalem søndag, efter at Israel havde gennemført en bølge af luftangreb mod mål i Syrien.

Angrebene skete, efter at Israels luftvåben havde nedskudt en iransk drone, som var sendt ind over grænsen.

Da israelske fly derefter angreb det kontrolcenter i Syrien, hvorfra dronen var afsendt, blev et israelsk F-16-fly ramt. Det styrtede ned, da det vendte tilbage til Israel.

»I går rettede vi et alvorligt slag mod de iranske og de syriske styrker. Vi har gjort det helt klart, at vores regler for at handle ikke har ændret sig det mindste. Det har været vor politik, og det vil fortsætte med at være vores politik«, siger Netanyahu.

»Israel vil have fred, men vi vil fortsat med beslutsomhed forsvare os imod ethvert angreb mod os og imod ethvert forsøg fra Iran på at etablere sig militært i Syrien eller noget andet sted«, sagde Netanyahu i en tv-tale tidligere i weekenden.

Det israelske militær siger, at en af dets kamphelikoptere nedskød den iranske drone, som var sendt ind over Israel.

»Israelske styrker angreb derefter det iranske kontrolsystem i Syrien, som havde sendt dronen ind over Israel«, hedder det i en israelsk erklæring, der beretter om massiv jord-til-luft-beskydning fra det syriske forsvar.

Det israelske F-16 kampfly, der styrtede ned i det nordlige Israel, blev ramt af syrisk antiluftskyts. Det bekræfter en unavngiven israelsk embedsmand over for nyhedsbureauet Reuters.

Begge piloter skød sig ud af flyet. En af piloterne meldes alvorligt kvæstet.

Episoden er den alvorligste mellem Israel, Iran og Syrien, siden den syriske borgerkrig begyndte i 2011.

Israelerne har omkring 100 gange ramte Hizbollahs våbentransporter i Syrien.

Israel har svoret, at det vil forhindre, at syrisk territorium bliver anvendt af Iran til baser eller til at sende avancerede våben til det islamistiske Hizbollah i Libanon, som har kæmpet sammen med det syriske regime under krigen i Syrien.

Golanhøjderne er et bjergområde i det sydvestlige Syrien, der ligger på grænsen til Israel, Libanon og Jordan. Siden Seksdageskrigen i 1967, hvor størstedelen af den arabiske befolkning flygtede, har Israel holdt området besat.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

Forsiden