Løkke til Trump: Lyt til den amerikanske ungdom

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) skriver tilsyneladende direkte til Donald Trump på Twitter.

Internationalt

I et tweet offentliggjort på Lars Løkke Rasmussens officielle Twitter-profil onsdag aften synes den danske statsminister at sende en direkte opfordring til præsident Donald Trump som led i den aktuelle amerikanske debat om våbenkontrol.

»Tillad mig at komme med et dansk perspektiv. Lyt til kravene fra ungdommen, som kræver våbenkontrol. Accepter ikke verdensrekorden i skoleskyderier. Gør USA stort og sikkert igen«, skriver han.

Tweetet blev udsendt klokken 22.05. Statsministeren skrev på engelsk. Her kunne man konstatere et par sproglige fejl på engelsk.

Det er således uklart, om hensigten er at indlede tweetet med at sige 'Jeg har ikke i sinde at blande mig' eller med opfordringen: 'Forsøg ikke at blande dig/jer'.

Klokken 22.29 gentog Løkke så tweetet, hvor en anden af fejlene var blevet rettet - 'shoutings' (råb) er rettet til 'shootings' (skyderi).

Debatten om våbenkontrol i USA er atter blusset op, efter at 17 personer i sidste uge blev dræbt i et skoleskyderi i delstaten Florida.

Meldingen på statsministerens Twitter-konto har efter kort tid genereret en hel del aktivitet, hvor mange brugere kommenterer og diskuterer tweetet.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Annonce

Annonce

Forsiden

Annonce