Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Løkke til Trump: Lyt til den amerikanske ungdom

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) skriver tilsyneladende direkte til Donald Trump på Twitter.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

I et tweet offentliggjort på Lars Løkke Rasmussens officielle Twitter-profil onsdag aften synes den danske statsminister at sende en direkte opfordring til præsident Donald Trump som led i den aktuelle amerikanske debat om våbenkontrol.

»Tillad mig at komme med et dansk perspektiv. Lyt til kravene fra ungdommen, som kræver våbenkontrol. Accepter ikke verdensrekorden i skoleskyderier. Gør USA stort og sikkert igen«, skriver han.

Tweetet blev udsendt klokken 22.05. Statsministeren skrev på engelsk. Her kunne man konstatere et par sproglige fejl på engelsk.

Det er således uklart, om hensigten er at indlede tweetet med at sige 'Jeg har ikke i sinde at blande mig' eller med opfordringen: 'Forsøg ikke at blande dig/jer'.

Klokken 22.29 gentog Løkke så tweetet, hvor en anden af fejlene var blevet rettet - 'shoutings' (råb) er rettet til 'shootings' (skyderi).

Debatten om våbenkontrol i USA er atter blusset op, efter at 17 personer i sidste uge blev dræbt i et skoleskyderi i delstaten Florida.

Meldingen på statsministerens Twitter-konto har efter kort tid genereret en hel del aktivitet, hvor mange brugere kommenterer og diskuterer tweetet.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

  Henter…

  Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

 • Skyline, København.

  Politikere i Københavns kommune sagde i denne uge nej tak til H.C. Andersen Adventure Tower, som ifølge planen skulle ligge i Nordhavn og række 280 meter op i luften. Det var alligevel for højt, men de seneste årtier er de høje huse faktisk begyndt at skyde i vejret igen. Hvorfor er de tilbage? Og hvad sker der med en by, når dens huse bliver højere end kirkespir og rådhustårne?

 • Du lytter til Politiken

  Julian Assange og turen nedad
  Julian Assange og turen nedad

  Henter…

  WikiLeaks-stifteren Julian Assange blev i årevis hyldet for at starte en demokratisk revolution med sin whistleblower-platform. Siden da er han stukket af fra anklager om voldtægt i Sverige og blevet beskyldt for at samarbejde med russerne. Han har haft politisk asyl på Ecuadors ambassade i London i syv år, men i sidste uge blev han smidt på porten og anholdt af det britiske politi. Er Assange en helt eller en skurk? Og hvordan ser fremtiden ud?

Forsiden