0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Filippo Pruccoli/AP
Foto: Filippo Pruccoli/AP

Beppe Grillo er den ubestridte leder af Femstjernebevægelsen, der voksede ud af komikerens blog og de såkaldte rend-mig-i-røven-dage, som han begyndte at organisere for 11 år siden. I dag har partiet over 2.000 folkevalgte over hele Italien og mere end 135.000 medlemmer.

Giovanni Favia var på vej til tops i Femstjerne--bevægelsen: »Jeg åbnede mine øjne og så zombier omkring mig«

Er Femstjernebevægelsen løsningen på Italiens demokratiske kvaler eller en kugleskør sekt? Partiet, der står til blive største parti efter dagens parlamentsvalg, er en uortodoks politisk bevægelse med nyskabende medlemsdemokrati, benhård topstyring og åbenlyse interessekonflikter.

FOR ABONNENTER

I september 2007 stod Giovanni Favia som en dråbe i menneskehavet på Piazza Maggiore i Bologna og lyttede til den sortklædte mand på scenen med den grove mund og de grå rockstjernelokker.

Han husker stadig tydeligt den fornemmelse af uventet styrke, det gav at stå der på hjembyens centrale plads blandt 50.000 åndsfæller og høre en mand tale om politik på en helt ny måde.

Få Politiken leveret alle julehelligdagene

Få Politiken leveret hver søndag i en måned + alle julehelligdagene. Du får 8 aviser for 99 kr.

Kom i gang med det samme