Trump falder tilbage på Forbes' liste over de rigeste

Forskel på nummer et og nummer to på listen over verdens rigeste har aldrig været så stor, fastslår Forbes.

Internationalt

Chefen for Amazon, Jeff Bezos, er verdens rigeste person og topper Forbes' liste foran Bill Gates.

Donald Trump er faldet over 200 pladser på listen og ligger som nummer 766, efter at han sidste år lå som nummer 544.

Forbes Magazine, der tirsdag offentliggjorde den årlige liste over verdens milliardærer, anslår, at Trumps fomue er på 18, 6 milliarder kroner - 2,4 milliarder kroner mindre end for et år siden.

Trump selv har i alle år hævdet at være god for langt mere, end det Forbes har anslået. Hans formue voksede under præsident Barack Obama, men er blevet mindre, efter at han meddelte, at han stillede op til præsidentvalget i 2016.

»Nedgangen er fortsat, efter at han flyttede ind i Det Hvide Hus«, konstaterer Washington Post.

Bezos har fordoblet formue

Værdien på Amazon-aktien er steget med 59 procent og selskabets chef, Jeff Bezos, har næsten fordoblet sin formue fra sidste år. Den er i dag på 120 milliarder dollar (godt 720 milliarder kroner).

Microsoft-grundlæggeren Bill Gates har ifølge Forbes en formue på 90 milliarder dollar (omkring 540 milliarder kroner).

»Forskellen på nummer et og nummer to på listen over verdens rigeste har aldrig tidligere været så stort«, fastslår Forbes.

Den legendariske investor Warren Buffett fastholder sin tredjeplads på listen. Han er efterfulgt af den franske erhvervsmand Bernard Arnault, som er rykket op som nummer fire efter at have været nummer 11 sidste år. Dette skyldes først og fremmest euroens styrke i forhold til dollaren.

Facebook's Mark Zuckerberg er nummer fem på listen.

To kinesiske milliardærer er nået op til at være blandt de 20 rigeste i verden. Det er Ma Huateng, som leder den kinesiske internetgigant Tencent og grundlæggeren af nethandelsfirmaet Alibaba, Jack Ma.

Der er i dag 2208-dollar-milliardærer i verden, hvilket er flere end nogensinde før.

USA har flest milliardærer (585) efterfulgt af Kina (373).

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

Forsiden

Annonce