Gary Cohn trækker sig fra jobbet som økonomisk rådgiver.
Foto: Manuel Balce Ceneta/AP

Gary Cohn trækker sig fra jobbet som økonomisk rådgiver.

Internationalt

Trumps økonomiske toprådgiver trækker sig

En af de mest magtfulde mænd i Donald Trumps inderkreds forlader sin post som økonomiske toprådgiver.

Internationalt

Donald Trumps økonomiske toprådgiver, Gary Cohn, trækker sig fra posten. Det skriver The New York Times sent tirsdag aften dansk tid.

Efterfølgende er oplysningen bekræftet af Det Hvide Hus og Cohn selv, skriver Reuters.

På valutamarkederne har nyheden lagt pres på den amerikanske dollar.

Valutaen falder mod japanske yen og schweiziske franc, som investorer traditionelt søger over mod, når der opstår politisk eller økonomisk usikkerhed.

Gary Cohn blev set som et bolværk mod de personer i den amerikanske regering, som går ind for protektionisme, skriver Reuters.

Officielt er det ikke oplyst, hvad der ligger bag Gary Cohns beslutning.

Men det kan skyldes uenighed mellem ham og Donald Trump, om de omstridte toldsatser præsidenten siger, han vil indføre på importeret stål og aluminium.

Kilder sagde tirsdag således til Bloomberg News, at Gary Cohn er lodret uenig i udspillet. Som mange andre økonomer og politikere er han bekymret for, at det vil svække økonomien.

Personer med kendskab til sagen i Det Hvide Hus mente ifølge det amerikanske nyhedsbureau, at Cohn muligvis var indstillet på at sætte sit indflydelsesrige job som direktør for Det Nationale Økonomiske Råd i spil, hvis Trump afviste hans vurdering.

Cohn blev hentet ind i Det Hvide Hus til jobbet som direktør for Det Nationale Økonomiske Råd fra en topstilling i investeringsbanken Goldman Sachs.

Cohn tilskrives især æren for den store skattereform, som Trump i slutningen af 2017 fik gennemført.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Annonce