Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Corbyn udfordrer Mays beslutning om angreb i Syrien

Den britiske labourleder, Jeremy Corbyn, er ikke sikke på, at angrebet i Syrien var legitimt.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den britiske oppositionsleder for Labour-partiet, Jeremy Corbyn, siger i et interview med BBC, at han er i tvivl om, hvorvidt det vestlige angreb i Syrien var legitimt.

»Jeg spørger udenrigsministeren, jeg spørger premierministeren, hvad er den legitime grund for at gør det?«, siger han.

»Legitimiteten ... den skal være selvforsvar eller et FN mandat. Den humanitære intervention er et lovmæssigt diskuterbart koncept i vores samtid«, siger han til BBC.

Udtalelsen kommer dagen efter, at den britiske regering meddelte, at man havde deltaget i en succesfuld aktion i Syrien med USA og Frankrig.

Det vestlige angreb fandt sted natten til lørdag dansk tid og var målrettet mod enkelte militære mål i Syrien, der har været brugt til udvikling og opbevaring af kemiske våben.

Den britiske premierminister, Theresa May, holdt lørdag et langt pressemøde, hvor hun forsvarede beslutningen om et angreb, fordi indikationerne på fortsat brug af kemiske våben i Syrien ifølge hende er klare.

May kaldte angrebet 'legitimt', men det udfordrer hendes politiske modstander Corbyn nu.

May meddelt, at hun mandag stiller op til debat i det britiske parlament om angrebet i Syrien.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

Forsiden