0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

EU-domstol tror ikke på forklaring om biller: Polen forbydes at fælde fredet urskov

Skovhugst i Bialowieza-skoven overtræder EU's love og kan skade beskyttede dyr, mener EU-Domstolen.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Adam Bohdan/AP
Foto: Adam Bohdan/AP

Polen må ikke genoptage fældningen af træer i Bialowieza skoven, lyder det i en dom fra EU-domstolen.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Polen må ikke genoptage sin omfattende fældning af træer i Bialowieza-skoven, der er en af Europas sidste urskove.

Skovhugsten er en overtrædelse af EU's love og kan forringe yngleområderne for beskyttede dyr, fastslår EU-Domstolen tirsdag.

Polen har med skovhugsten tilsidesat sine forpligtelser om at beskytte området og dets dyrebestand.

Ifølge Polen skyldtes den omfattende fældning en vedligeholdelse af den 150.000 hektar store skov, der var invaderet af barkbiller og udgjorde en trussel mod den offentlige sikkerhed.

Men den forklaring fandt EU-Domstolen altså utilstrækkelig og bakker dermed op om EU-Kommissionen, der i juli sidste år valgte at slæbe Polen i retten for skovhugsten.

Bialowieza er en af Europas sidste urskove og er i forvejen et EU-beskyttet naturområde, mens dele af skoven også er beskyttet af Unesco som verdens naturarv.

Den er hjemsted for dyr, der ellers er udryddet i mange andre europæiske lande - blandt andet bisonoksen, der er Europas største pattedyr.

Ifølge miljøorganisationer har skovhugsten allerede medført uoprettelige skader, men det er trods alt kun sket i et mindre område af det 10.000 år gamle økosystem.

ritzau

Læs mere: