0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Mads Nissen
Foto: Mads Nissen

Didier Eduardo Pajaro Romana, 21 år, høster frugten fra oliepalmerne.

Pedro og hans palmer skal redde os fra klimakatastrofen

Langt ude på den colombianske savanne dyrker en mand ved navn Pedro Gonfrier palmer, som kan være med til at dreje os væk fra klimakatastrofen. Hvis nogen ellers vil købe den biodiesel, der fremstilles af palmeolien. Ude i verden er biodiesel stadig lig med truede dyr og nedbrændte regnskove. Men for Pedro handler det om at være bæredygtig – og om at skabe et Colombia, der forbindes med andet end narkokarteller og morderiske guerillaer.

FOR ABONNENTER

Under en mellemlanding i Villavicencio stiger en ikke særlig høj mand om bord på vores lille to-motors Piper-fly. Han ser helt ærligt ret irriterende ud. Pletfrie, hvide shorts, bløde hyttesko og en bredskygget hat udsmykket med et bånd af hestehår.

Han kunne uden problemer glide ind i en reklame for armbåndsure eller en colombiansk rom.

Manden klemmer sig ned ved siden af mig og siger ikke et ord, mens vi flyver ud over den flade, endeløse savanne. Udtørrede flodlejer trækker deres mønstre gennem det visne græs. Hist og her skimter jeg flokke af hvidt kvæg.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden