Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Thea Pedersen
Foto: Thea Pedersen

Det er med tydeligt ubehag, at den 27-årige Mohammed Ibrahim al-Khalil genser fængselscellerne i Raqqas Sorte Stadion. Her blev han i to måneder mishandlet af IS. Men efter år som kalifatets hovedstad er der ikke længere fanger under grønsværen, og den ramponerede tribune er igen fuld af liv under dagens topopgør mellem Raqqa og Deir ez-Zour.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Seks måneder efter kalifatets fald står den 4-0 til Raqqa på det Sorte Stadion

Liv, farver og tobak er igen vendt retur til Islamisk Stats tidligere hovedstad. I kalifatets ruinhob insisterer de civile på at bygge deres by op igen. Selv på Raqqas Sorte Stadion høres jubel og glædesudbrud. Men friheden er langtfra uden frygt og traumer. Fodboldfans og tidligere fanger mindes stadig rædslerne ti meter under grønsværen.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Mohammed Ibrahim står som frosset. Helt anspændt med knyttede næver, sammenbidte kæber og det uudgrundelige sorte, triste blik fastlåst mod et udefinerbart punkt af enten murbrokker, patronhylstre eller gennemhullede skydeskiver, der ligger omkring ham. Det er ikke til at forestille sig, hvilke følelser der går igennem ham, da en lille besynderlig skabning i næste nu tripper forbi i den dystre korridor. Et menneske på halv størrelse. En dværg med bistre øjne og arret ansigt iført blå og neonfarvet træningstrøje, som passerer den 27-årige soldat, mens lyden af den lille skostørrelse rungende kvaser mod de uhyggelige effekter i de næste næsten hjerteskærende sekunder.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

 • Maud Lervik

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

Forsiden