FN-ansatte er anklaget for 54 seksuelle overgreb i 2018

Ansatte i FN er blandt andet anklaget for at have forgrebet sig på 13 piger under 18 år.

Internationalt

FN har i årets første tre måneder modtaget 54 anmeldelser om seksuelle overgreb, der skal være begået af organisationens egne ansatte.

Anklagerne omfatter i alt 66 ofre, inklusive 13 piger under 18 år. Derudover er aldrene på 16 andre påståede ofre ukendte.

Fælles for de 66 personer er, at de har meldt overgrebene til FN i perioden fra 1. januar til 31. marts.

Det siger en talsmand for FN's generalsekretær, António Guterres, tirsdag.

»Alle anklager rettet mod vores ansatte underminerer vores værdier og principper og det offer, som vores ansatte, der arbejder med stolthed og professionalisme i nogle af verdens farligste områder, bringer«, siger talsmand Farhan Haq.

Af de 54 anklager skal 14 overgreb være begået under fredsbevarende operationer. 18 er angiveligt begået internt i FN's agenturer og fonde.

FN's fredsbevarende operationer har de seneste år været rystet af anklager om voldtægt og seksuelle overgreb.

Sidste år blev en gruppe congolesiske FN-operatører sendt hjem fra Den Centralafrikanske Republik efter omfattende anklager om seksuelle overgreb under en fredsmission.

FN-generalsekretær António Guterres har lovet at udrydde seksuelle overgreb i organisationen.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

Forsiden

Annonce