Trump-advokat trækker sig fra præsidentens hold

Trump skifter ud på sit juridiske hold, mens undersøgelser om russisk indblanding i amerikanske valg pågår.

Internationalt

Advokaten Ty Cobb forlader det juridisk hold, der rådgiver USA's præsident, Donald Trump, i forbindelse med undersøgelserne af USA's indblanding i præsidentvalget i 2016.

Det skriver nyhedsbureauet AP, der citerer Det Hvide Hus' pressesekretær, Sarah Huckabee Sanders. Hun siger, at hun har fået oplysningen fra stabschef John Kelly.

Rådgiveren trækker sig ikke omgående, men han fortsætter til udgangen af maj.

Ty Cobb var ifølge AP den rådgiver, der koordinerede præsidentens interaktion med den særlige anklager Robert Mueller, der er sat til at undersøge Ruslands potentielle indblanding i valget i 2016.

AP noterer, at Cobbs fratræden sker, mens Trumps juridiske hold forhandler med Robert Mueller og hans hold om vilkårene for præsidentens deltagelse i undersøgelserne.

Nyhedsbureauet Reuters skriver, at en anonym kilde med kendskab til fremtiden for Donald Trumps juridiske hold oplyser, at Ty Cobb vil blive erstattet af Emmet Flood.

Han er ikke en ukendt skikkelse i Washington. Emmet Flood har arbejdet for den daværende præsident Bill Clinton, da der blev rejst en rigsretssag mod ham.

Dengang blev præsidenten anklaget for at have løjet under ed. Et flertal i Repræsentanternes Hus rejste en rigsretssag. En sådan sag skal føres af Kongressens andet kammer, Senatet.

Her var der ikke det påkrævede to tredjedeles flertal for at kende Bill Clinton skyldig.

Emmet Flood har også tidligere tilbragt to år som advokat for Det Hvide Hus under George W. Bush.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

Forsiden

Annonce