0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Jacob Ehrbahn
Foto: Jacob Ehrbahn

En gruppe mænd og drenge hopper over hegnet ind til havneområdet. Herfra gælder det om at snyde havnepolitiet og nå frem til de hegn, som indrammer området med lastbiler, der er blevet tjekket i tolden og nu holder på kajen og venter på at køre om bord på en af de mange færger til Italien.

Flygtninge: Det minder om en tegnefilm med Tom og Jerry

På havnen i den græske by Patras udspiller sig et nøje koreograferet drama. En destilleret udgave af den europæiske flygtningekrise. Hver dag forsøger hundredvis af flygtninge og migranter at kravle over pigtråden og komme om bord på en båd til Italien og videre op mod Europa. En skare af frustrerede politifolk jager flygtningene og prøver at holde dem i Grækenland. Velkommen til ’The Game’.

FOR ABONNENTER

To mænd i badeshorts og med nøgne bronzefarvede overkroppe rutsjer på maven ned ad en sliske, hopper over et par forhindringer og kaster sig i et bassin, der også er fyldt med forhindringer.

Mændene svømmer, klatrer, svømmer, dykker og svømmer, som gjaldt det livet, inden de prustende klatrer op på den anden side. De griber nogle store frisbee’er og kaster dem mod et mål cirka 5 meter væk.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.

 • Claus Nørregaard/POLITIKEN

  Mafiaen og andre kriminelle tjener masser af penge på matchfixing. Men i Danmark bliver man sjældent straffet når man arrangerer resultatet af en fodboldkamp, også selvom politiet har undersøgt en stribe sager. Men hvorfor sker der ikke noget, når man snyder?

Forsiden