Air France KLM's chef træder tilbage efter medarbejder-nej

Chefen for Air France-KLM, et af europas største flyselskaber, har sagt op efter tabt afstemning.

Internationalt

Air France-KLM's topchef, Jean-Marc Janaillac, siger op efter ansatte i Air France stemmer nej til nyt lønforslag. Det skriver selskabet på sin hjemmeside.

Selskabet, der er et af Europas klart største luftfartsselskaber, har i en længere periode været ramt af strejker, der har kostet det dyrt.

Selskabet har derfor fremlagt et forslag til en lønpakke, der ville give en lønstigning på syv procent over fire år.

»Mellem 26. april og 4. maj har Air Frances 46.771 ansatte kunne tilkendegive deres mening via en elektronisk afstemning«.

»Med en deltagelsesproces på 80,33 procent har 55,44 procent af de ansatte stemt nej«, skriver Air France-KLM i en pressemeddelelse.

Trækker tilbud tilbage

De ansatte strejkede i april i 13 dage, hvilket førte til mange aflysninger og et økonomisk tab for Air France-KLM på 300 millioner euro - 2,2 milliarder kroner.

Air France-KLM's ledelse har efter afstemningen trukket deres tilbud tilbage.

»Som Jean-Marc Janaillac har meddelt, vil han drage sine personlige konklusioner af resultatet. Han vil indkalde til et møde i bestyrelsen den 9. maj og indgive sin opsigelse«.

»Det vil blive deres ansvar at tage de nødvendige tiltag for at sikre fortsættelsen af gruppen«, skriver Air France-KLM i meddelelsen.

Jean-Marc Janaillac blev bestyrelsesformand og administrerende direktør for Air France-KLM i 2016, hvor han kom fra en topstilling i transportfirmaet Transdev.

De ansatte i Air France kræver markante lønstigninger efter at være gået uden i seks år. Et af de krav, der har været fremme, lyder på en lønstigning på over fem procent alene i 2018.

Strejkerne har sat sine spor i Air France-KLM's økonomi og aktiekurs. Sidstnævnte er siden årsskiftet faldet med 42 procent til 8,10 euro.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Kvinder efter flugt fra Baghouz i det østlige Syrien. Foto: Fadel Senna / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?
  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?

  Henter…

  USA’s tilbagetrækning fra Syrien har gjort spørgsmålet om de danske IS-krigere højaktuelt. Skal vi tage dem hjem igen, efter at de har kæmpet for et verdensomspændende islamisk kalifat? Og har vi en forpligtelse over for de danske børn, der er blevet født undervejs i kampene?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

Forsiden

Annonce