Internationalt

Trumps advokat: Kim Jong-un tiggede og bad om topmøde

Ifølge Rudy Giuliani, der er en af Donald Trumps advokater, har USA overhånden inden det kommende topmøde.

Internationalt

Nordkoreas leder, Kim Jong-un, tiggede og bad om et møde med USA's præsident, Donald Trump.

Det fortalte Trumps advokat Rudy Giuliani i forbindelse med en konference i Tel Aviv i Israel onsdag.

Det skriver The Washington Post.

»Altså, Kim Jong-un var nede på hænder og knæ og tiggede om det, hvilket er præcis den position, du ønsker at putte ham i«, sagde Giuliani på konferencen.

Rudy Giuliani lod samtidig tilhørerne vide, at det er USA, der har bukserne på i det diplomatiske spil, efter at topmødet nu er tilbage i kalenderen.

»De (Nordkorea red.) sagde, at de ville ud i en atomkrig med os, og at de ville vinde. Vi sagde, at vi ikke ville være med til at holde et møde under de omstændigheder«.

Udtalelserne faldt, dagen efter at Det Hvide Hus meldte ud, at topmødet mellem Donald Trump og Kim Jong-un vil finde sted på et luksushotel i Singapore den 12. juni.

Trump har tidligere aflyst det planlagte topmøde. Begrundelsen var Nordkoreas 'åbenlyse fjendtlighed'.

Der gik dog ikke mere end 24 timer, før Trump skiftede holdning.

Det skete i et tweet, hvor han skrev, at USA havde 'meget produktive samtaler med Nordkorea' om alligevel at gennemføre topmødet. Her ventes blandt andet atomafrustning af den koreanske halvø at være på dagsordenen.

USA kræver, at Nordkorea hurtigt overdrager alle atomvåben og afvikler programmet. Til gengæld vil USA og FN lempe en række sanktioner mod styret.

Analytikere vurderer, at Nordkorea næppe vil afvikle atomprogrammet, medmindre USA garanterer, at det ikke vil forsøge at vælte regimet.

Højtstående embedsmænd fra både Nordkorea og USA har for kort tid siden besøgt hinanden for at rede trådene ud og forberede topmødet.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

Forsiden

Annonce