Selvmordsbomber dræber 12 og sårer 30 i Kabul

Islamisk Stat siger, at den står bag angreb mod mænd, kvinder og børn ved ministerium i Kabul

Internationalt

En selvmordsbomber dræber 12 og sårer over 30, da han mandag sprængte sig selv i luften ved indgangen til et ministerium for udviklingen af landets landbrugsområder, meddeler en regeringstalsmand.

»Kvinder, børn og ansatte i ministeriet er blandt ofrene«, siger Najib Danish, som er talsmand for indenrigsministeriet.

Taliban meddelte lørdag overraskende, at oprørsbevægelsen ville holde en tre dages våbenhvile i forbindelse med den muslimske eid. Det er første gang, at Taliban har fremsat et sådant tilbud.

Kabul er ofte mål for angreb

Den afghanske præsident, Ashraf Ghani, meddelte i sidste uge, at der var aftalt en midlertidig våbenhvile med Taliban under eid al-fitr, der markerer afslutningen på ramadanen.

Islamisk Stat siger i en erklæring, at gruppen stod bag angrebet på det afghanske ministerium mandag, men sikkerhedsstyrker mener, at det er mere sandsynligt, at det var Haqqani-netværket, som er tilknyttet Taliban.

Både Taliban og Islamisk Stat truer sikkerheden i Afghanistan, hvor der jævnligt rapporteres om angreb.

Særligt den afghanske hovedstad, Kabul, er ofte mål for angreb og selvmordsbomber.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

Forsiden

Annonce