Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Palæstinensere ønsker FN-resolution om Israels magt i Gaza

FN bør vedtage en resolution, der beklager "israelsk magtanvendelse" i Gaza, mener palæstinenserne.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Palæstinenserne og deres tilhængere har opfordret til et hastemøde i FN’s Generalforsamling onsdag.

Det sker i håb om at få vedtaget en erklæring, der beklager det, som palæstinenserne kalder ”overdreven israelsk magtanvendelse” især i Gaza.

Samtidig ønsker palæstinenserne beskyttelse af palæstinensiske civile.

Palæstinenserne besluttede sig for at gå til FN's Generalforsamling, hvor der ikke kan nedlægges veto, efter at USA den 1. juni netop havde nedlagt veto mod en Gaza-resolution i FN's Sikkerhedsråd.

Resolutionen lagde op til, at palæstinensere i Gaza skal have beskyttelse.

Den amerikanske FN-ambassadør, Nikki Haley, kaldte resolutionen 'groft ensidig' for at bebrejde Israel. Hun kritiserede den også for ikke at nævne den palæstinensiske bevægelse Hamas, som USA mener er skyld i volden.

Det var Kuwait, der havde fremlagt resolutionen i FN's Sikkerhedsråd, hvor generalsekretæren blev opfordret til at sikre 'international beskyttelse' for palæstinensere.

Sverige, Frankrig, Kina og Rusland var blandt de ti lande, som stemte for resolutionen, der krævede et stop for den israelske hærs 'overdrevne, uforholdsmæssige og vilkårlige magtanvendelse.'

Over 120 mennesker - langt de fleste palæstinensere - er siden slutningen af marts blevet dræbt under voldsomme sammenstød mellem israelske soldater og palæstinensere på grænsen mellem Israel og Gaza.

Demonstranter i Gaza har krævet, at palæstinensere, som flygtede eller blev fordrevet ved Israels oprettelse i 1948, får lov til at vende tilbage til deres tidligere hjem, som nu ligger i Israel.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden