0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Fodboldhold har været fanget to uger i grotte

Thailand har søndag påbegyndt evakuering af 12 fodbolddrenge og deres træner, der er indespærret i en grotte.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Lørdag 23. juni

De 11 drenge går sammen med deres træner ind i grottekomplekset i det nordlige Thailand efter fodboldtræning, mens det regner. De bliver meldt savnet samme aften. Lokale embedsmænd finder cykler, der er låst fast til et hegn i nærheden af indgangen, samt sko og fodboldstøvler.

Mandag 2. juli

Fodboldholdet og træneren bliver fundet i live sent mandag. De er 400 meter fra Pattaya Beach, der var tæt på at blive oversvømmet. I dagene efter kommer der mad og medicin frem til drengene, der bliver forberedt på, at de måske skal være i grotten et godt stykke tid.

Dykkerne underviser fodbolddrengene i at bruge dykkermasker. Der pumpes vand ud af grotten, da der ventes regnskyl i de kommende dage.

Torsdag 5. juli

Situationen ser alvorlig ud på grund af de dårlige vejrudsigter, og redningsarbejderne taler om at foretage et vanskeligt redningsforsøg. Der ledes samtidig efter åbninger i bjergsiden.

Fredag 6. juli

En dykker, der forsøgte at etablere en forbindelse med ilt til drengene, omkommer under arbejdet.

Lederen af Thailands specialstyrker siger, at iltniveauet er faldet. Han advarer om 'begrænset' tid til at få fodboldholdet ud.

Lørdag 7. juli

Det er endnu ikke sikkert at lade drengene forsøge at dykke ud af grotten. Fodboldtræneren undskylder i et brev til forældrene for at have bragt deres drenge i fare. Lederen af redningsmissionen siger, at der er blevet boret over 100 huller i bjergsiden i et forsøg på at nå ind til drengene.

Søndag 8. juli

Redningsmandskab påbegynder evakueringen. 18 dykkere sendes ind i grottekomplekset. Drengene vil blive hentet ud en efter en. Ifølge guvernøren for provinsen Chiang Rai kan aktionen tage op mod tre-fire dage. Det udelukkes at bruge boring som metode til at få drengene ud.

Kilde: AFP.

ritzau

Læs mere: