Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Boris Grdanoski/AP
Foto: Boris Grdanoski/AP

Theresa May har nok at se til og fremlægger i dag en længe ventet plan for briternes forhold til EU i fremtiden.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Britisk parlament gør klar til Brexit-debat: Det bliver meget, meget livligt

Theresa May fremlægger i dag en længe ventet hvidbog for det britiske forhold til EU efter udtrædelsen.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den nyudnævnte britiske udenrigsminister, Jeremy Hunt, siger, at han venter en »meget, meget livlig debat om regeringens Brexit-udspil i parlamentet torsdag.

»I en situation om denne kommer der en meget, meget livlig debat. Dette er en af de største beslutninger, som vi har truffet i vores politiske liv, så diskussionen bliver ophedet«, siger Hunt.

Efter et dramatisk opgør i den konservative britiske regering præsenterer May torsdag et udspil, som hendes regering kalder en plan for en 'principfast og praktisk' udtræden af EU.

Planens kerne er en plan for et frihandelsområde, som har vakt harme hos mange af premierministerens partifæller.

May presser på for at vinde opbakning til planen, som har fået to af hendes vigtigste ministre til at træde tilbage, og som har skabt vrede hos mange konservative parlamentsmedlemmer. De siger, at May har brudt sit løfte om 'et rent brud' med EU.

Undervejs i to år

Hvidbogen om det fremtidige forhold mellem EU og Storbritannien bliver offentliggjort, lidt over to år efter at briterne ved en folkeafstemning stemte for en udtræden af EU.

Hvidbogen vil afsløre detaljer om briternes holdninger og forhandlingspositioner over for Bruxelles.

En talsmand for den britiske premierminister siger, at May-regeringen ikke udelukker, at forhandlingerne med EU kan ende med en 'no deal'.

Brexit skal senest være forhandlet færdig i oktober-november i år, hvis Storbritannien som planlagt skal træde formelt ud af EU i marts 2019. Men uret kan sættes i stå efter artikel 50, så forhandlingerne fortsætter efter fristen.

Den ene af de to tunge ministre, som har valgt at forlade regeringen, var David Davis, der som Brexit-minister stod for forhandlingerne med EU. Den anden var Boris Johnson, der var udenrigsminister og den mest markante fortaler for et 'hårdt Brexit'.

Hvor Johnson beskylder May for at gå efter 'et halvt Brexit', så siger den nye brexitminister, Dominic Raab, at hvidbogen beskriver en vision, som respekterer udfaldet af den britiske EU-folkeafstemning.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden