Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Rapport: Militær forberedte angreb på rohingyaer i Myanmar

Militæret i Myanmar konfiskerede våben fra rohingyaerne inden angreb, siger menneskerettighedsorganisation.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Myanmar lavede »omfattende og systematiske forberedelser« til en brutal militær operation rettet mod det muslimske rohingya-mindretal i august 2017.

Det siger menneskerettighedsorganisationen Fortify Rights i en rapport, der udgives torsdag ifølge det tyske nyhedsbureau, dpa.

Igennem omfattende interviews har gruppen dokumenteret det, som de mener, er militærets forberedelser til en offensiv mod rohingyaerne.

Mindst 11.000 soldater, 900 politiofficerer samt civile dræbte og voldtog rohingyaer og brændte huse ned. Det står i rapporten, der er 122 sider lang.

Det skal have tvunget 700.000 til at flygte til Bangladesh fra delstaten Rakhine i det vestlige Myanmar.

Gennemsøgte hjem for våben

Op til den militære offensiv gennemrodede militærpersoner og politiet rohingya-hjem og konfiskerede knive og andet, der kunne bruges som våben.

Samtidig blev lokale, der ikke er en del af mindretallet, trænet og bevæbnet med sværd ifølge menneskerettighedsorganisationen.

»Folkedrab sker ikke spontant«, siger Matthew Smith, der er direktør for Fortify Rights.

»Straffrihed for disse forbrydelser vil bane vej for flere lovovertrædelser og angreb i fremtiden. Verden kan ikke stå og se til, at et andet folkedrab folder sig ud, men lige nu er det præcis det, der sker«, siger han.

Opfordrer straffedomstol til sag

Den thailandske organisation har opfordret Den Internationale Straffedomstol til at føre en sag på baggrund af deres bevismateriale.

De mener, der er beviser på mord, udryddelse, voldtægt, tvangsforflytning, tortur, indespærring, forsvinden og forfølgelse begået af Myanmar.

Regeringen i landet har afvist anklagerne om brud på rettigheder i Rakhine. I stedet har man forklaret, at de militære operationer var lovlige.

Regeringen siger, at de var rettet mod rohingya-terrorister, efter politistationer og militære bygninger blev angrebet i august sidste år.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

 • Maud Lervik

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

Forsiden