Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Svensk hedebølge forlænger ekstrem brandfare

Der forventes op til 35 grader i de kommende dage i Sverige, hvilket gør forholdene for brandmændene værre.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sverige forventes at overgå den danske hedebølge i de kommende dage, hvilket forlænger den store brandrisiko i landet, skriver det svenske medie SVT.

»Det er risikofyldt i hele landet med ekstrem betydning for brandfaren«, siger Emma Nordwall fra myndigheden for samfundsbeskyttelse og beredskab, til SVT.

Mens vi herhjemme kan forvente akkurat at komme over de 30 grader onsdag og torsdag, ventes det, at man i Sverige kan nå helt op på 35 grader torsdag.

Varmest ser det ud til at blive langs østkysten - fra Uppsala len til Kalmar len samt i Västmanlands len.

I disse len er der udsendt en advarsel om 'ekstremt høje temperaturer'.

Den advarselskategori indebærer en maksimal dagtemperatur på mindst 30 grader fem dage i træk. Eller mindst 33 grader om dagen tre dage i streg.

Blusser op om dagen og køler ned om natten

Onsdag formiddag har det svenske beredskab, SOS Alarm, oplyst, at der er 25 naturbrande i Sverige.

De svenske brande har i flere dage fulgt et mønster, hvor de i løbet af dagen stiger i antal, hvorpå antallet igen falder natten over.

De største brande findes i Gävleborgs len, Jämtlands len og Dalarnas len.

Sverige har bedt EU om assistance til at bekæmpe brandene, og danske frivillige brandmænd er blandt dem, der hjælper de svenske myndigheder.

De opererer i et område i den sydlige del af Ljusdal Kommune, hvor det blandt andet har været opgaven at sørge for, at ilden ikke spreder sig til et nærliggende kraftværk.

Tirsdag udvidede de deres arbejdsområde til også at omfatte Storsjön, hvor der er en standsningslinje, som danske brandfolk skal hjælpe til ved.

Den danske indsats i Sverige består af frivillige brandfolk dels fra Beredskabsstyrelsen, dels fra de kommunale beredskaber.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

Forsiden