Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

WTO-direktør advarer om junglelov uden WTO

Trods amerikansk kritik af Verdenshandelsorganisationen ser direktøren stadig en fremtid for WTO.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Alternativet til Verdenshandelsorganisationen, WTO, er »junglens lov« for international handel. Det mener WTO-direktør Roberto Azevedo.

Han giver onsdag på et pressemøde udtryk for, at han trods alt tror på, at WTO kan overleve de aktuelle spændinger, der er resultat af den amerikanske præsident Donald Trumps skærpede kurs.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Toldmure vil snart få synlige følger

USA har udtrykt kritik af WTO, og sideløbende er USA, Kina og EU begyndt at forhøje toldsatserne på en række af hinandens produkter.

Ifølge WTO-direktøren er alle de negative effekter af stridighederne om toldsatser ikke blevet synlige for borgerne endnu. Når de gør, vil toldsatserne vække debat i blandt andet USA, spår han ifølge Reuters.

I mellemtiden håber Azevedo, at væksten i verdensøkonomien består.

»Væksten i den globale økonomi viser tegn på bedring. Vores håb er, at disse nye spændinger ikke vil få nogen effekt på det og ej heller vil fjerne de muligheder for vækst, som ser lovende ud i øjeblikket«, siger han onsdag i et interview med tv-kanalen CNBC.

Ifølge WTO-direktøren må de politiske ledere i de forskellige lande finde løsninger, der igen sænker mængden af handelsbarrierer.

Trump og Juncker skal diskutere handel

Opfordringen kommer, samme dag som EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, og USA's præsident, Donald Trump, mødes i Washington, USA.

»Den amerikanske regering har tydeligvis sine egne meninger om, hvordan den ønsker at skabe vækst og job«, siger Roberto Azevedo ifølge Reuters.

Siden 2017 har der været flere områder, hvor USA og WTO ikke ser ens på tingene. Donald Trumps økonomiske rådgiver, Larry Kudlow, har kritiseret WTO og sagt, at organisationen er 'gået i stykker'.

Trods kritikken og det faktum, at Roberto Azevedo og Donald Trump ikke har mødt hinanden, savner WTO-chefen ikke kommunikation med USA's præsident.

Han mener, at der på nuværende tidspunkt er gode muligheder for dialog.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

Forsiden