En dom mod Donald Trumps tidligere kampagnechef, der kæmper mod anklager om enorm svindel med bank- og skatteoplysninger, vil give Mueller et magtfuldt svar til præsidentens hån om, at Mueller fører en 'heksejagt'. Det skriver skriver mediet Politico.
Foto: Evan Vucci/AP

En dom mod Donald Trumps tidligere kampagnechef, der kæmper mod anklager om enorm svindel med bank- og skatteoplysninger, vil give Mueller et magtfuldt svar til præsidentens hån om, at Mueller fører en 'heksejagt'. Det skriver skriver mediet Politico.

Internationalt

Trump og Rusland får birolle i Robert Muellers første sag

Paul Manafort skal svare på anklager om skattesvindel og forkerte forklaringer i sag, der begynder tirsdag.

Internationalt

Den tidligere FBI-chef Robert Muellers undersøgelse rykker tirsdag for første gang ind i en retssal, når sagen mod Paul Manafort begynder. Han var kampagnechef for Donald Trump i et halvt år i 2016.

Undersøgelsen, der er nedsat for at undersøge Ruslands potentielle indblanding i USA's præsidentvalg i 2016, er endnu ikke overstået. I baggrunden lurer præsident Donald Trump, der er kritisk over for Muellers undersøgelse.

Det skriver nyhedsbureauet AP.

Men første sag får meget lidt berøringsflade med Trump og Rusland. På anklagebænken står Paul Manafort.

Anklagerne mod ham lyder på forsøg på at skjule indtægter for arbejde i Ukraine. Senere i et andet sagskompleks er han også anklaget for at lyve for det føderale politi i USA.

Rusland vil ikke blive nævnt

Anklagemyndigheden forventer ikke, at ordet Rusland vil blive nævnt. Og ifølge tv-kanalen ABC bliver anklagemyndighedens vidner opfordret til at undgå 'T-ordet'(Trump, red.).

Det politiske medie Politico noterer, at selv om anklagemyndigheden vil gøre alt for at holde Trump ude af sagen, vil hans skygge lure over sagen alligevel.

»En dom mod Donald Trumps tidligere kampagnechef, der kæmper mod anklager om enorm svindel med bank- og skatteoplysninger, vil give Mueller et magtfuldt svar til præsidentens hån om, at Mueller fører en 'heksejagt', skriver Politico.

»Modsat vil en frifindelse af Manafort give Mueller et dybt politisk nederlag og give Trump og republikanerne mulighed for at håne undersøgelsen forud for midtvejsvalget i november.

Sagens udfald vil ifølge Politico være med til at forme opfattelsen af Mueller-undersøgelsens troværdighed, der senere kan bevæge sig ind i kontroversielt politisk territorium.

De storpolitiske undertoner til trods starter sagen næppe med at trække de store overskrifter. Tirsdag starter sagen med en uge-lang udvælgelse af juryen.

Herefter vil Muellers hold fremføre 35 vidner og 500 stykker bevismateriale.

Mueller-undersøgelsen har ført til anklager mod 32 personer. De 31 andre er enten russiske statsborgere, der ikke forventes at blive udleveret, eller har indgået et forlig.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

 • 
  Arkitekt Jørn Utzon viser prototype på etfamiliehus i 1969.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?
  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?

  Henter…

  I dag er der premiere på dokumentarfilmen ’Jørn Utzon – manden & arkitekten’ om den dansker, der bl.a. tegnede Sidney-operaen: En bygning, der regnes med blandt det 20. århundredes mest ikoniske bygningsværker. Men hvordan endte Jørn Utzons hjertebarn, operaen i Sidney, som hans livs tragedie? Og hvorfor frøs danske arkitekter ham siden ud?

Forsiden

Annonce