Actionskuespiller skal styrke bånd mellem USA og Rusland

Steven Seagal, der anses som en god ven af præsident Vladimir Putin, er udnævnt som særlig udsending til USA.

Internationalt

Skuespilleren Steven Seagal, der er mest kendt for sine hovedroller i flere actionfilm fra Hollywood i 1980'erne og 1990'erne, er udpeget som Ruslands nye særlige udsending til USA.

Seagals opgave i det ulønnede job bliver 'at styrke de humanitære relationer' mellem de to lande, oplyser det russiske udenrigsministerium lørdag.

Konkret skal den 66-årige Seagal, der i 2016 skiftede sit amerikanske statsborgerskab ud med et russisk, facilitere samarbejde inden for kunst og kultur samt udveksling af studerende mellem russiske og amerikanske læreanstalter.

Steven Seagal anses for at være en stor tilhænger af Ruslands præsident, Vladimir Putin, og har flere gange forsvaret Putins politik.

Mest kontroversielt da han støttede op om Ruslands annektering af Krim i 2014.

»Putin er en af vor tids største ledere«, sagde Seagal i den anledning.

Nogle måneder senere optrådte han med sit bluesband på Krim.

Kampsport førte Seagal og Putin sammen

Indlemmelsen af halvøen, der var en del af Ukraine, blev ellers fordømt på det kraftigste af det internationale samfund.

Seagal har også udtalt sig kritisk om den amerikanske regering.

Ukraine udstedte i 2017 et indrejseforbud gældende i fem år for Seagal og begrundede det med hensyn til den nationale sikkerhed.

Ved VM i fodbold denne sommer i Rusland blev Seagal set sammen med Putin på tilskuerpladserne.

Begge er kendt som ferme udøvere af kampsportsgrene. Seagals interesse for kampsporten MMA skal have været årsagen til, at han i sin tid mødte Putin.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

Forsiden

Annonce