Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

USA's sanktioner mod Iran træder officielt i kraft

Sanktioner mod Iran vil blandt andet ramme den iranske regerings opkøb af amerikanske dollar.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En række amerikanske sanktioner mod Iran er tirsdag morgen klokken 06.00 dansk tid trådt i kraft. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Sanktionerne vil ramme den iranske regerings opkøb af amerikanske dollar og landets handel med guld, iranske statsobligationer, landets bilsektor samt eksporten af tæpper og fødevarer.

De hårde sanktioner kommer tre måneder efter, at USA trak sig fra atomaftalen med Iran. De skal ifølge USA's præsident, Donald Trump, sætte Iran under 'maksimalt økonomisk pres', skriver nyhedsbureauet AP.

Irans præsident, Hassan Rouhani, har omvendt anklaget USA for at udøve 'psykologisk krigsførelse'. Han siger, at Iran er åben over for forhandlinger med USA, hvis amerikanerne beviser, at de er til at stole på.

»Vi går altid ind for diplomati og forhandlinger«.

»Men forhandlinger kræver ærlighed. USA genindfører sanktioner mod Iran og trækker sig ud af atomaftalen, og så vil de forhandle med os«, sagde Rouhani til iransk tv mandag.

»Hvordan viser de, at de er til at stole på? Ved at gå tilbage til den eksisterende atomaftale«, lyder det fra præsidenten.

Ringe opbakning til at genindføre sanktioner

Da Trump i maj trak USA ud af atomaftalen fra 2015, som han kaldte 'forfærdelig' og 'ensidig', beordrede han tidligere sanktioner genindført mod Iran.

Det er den første runde af sanktionerne, der tirsdag er trådt i kraft.

Anden runde, som er rettet mod Irans vigtigste indtægtskilde, olie- og gassektoren, genindføres efter planen den 4. november.

Sanktionerne blev oprindeligt indført af Trumps forgænger, Barack Obama, og de havde stor international opbakning, i årene inden at atomaftalen blev indgået.

Men Trump har ikke kunnet mønstre samme opbakning til at genindføre sanktionerne. Mange af USA's allierede støtter fortsat atomaftalen og kan ikke se, at Iran har overtrådt betingelserne i aftalen.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

Forsiden