Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Svensk mand torturdræbt i Malaga - blev fundet i håndjern med skudsår og knivstik

Tre svenskere er anholdt efter biljagt nær Gibraltar. De er sigtet for drab og bortførelse af landsmand.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En svensk mand er fundet dræbt og en anden alvorligt tilskadekommet i et hus i det sydlige Spanien. Det oplyser spansk politi ifølge Aftonbladet.

Politiet i Malaga har efter en biljagt anholdt tre svenskere, som efter at have ombooket flyrejser hjem forsøgte at flygte til Marokko.

Drabet på den svenske mand skete i byen Mijas nær Malaga på den spanske solkyst. En person alarmerede fredag ved 19-tiden politiet, efter at have hørt skrig fra nabohuset.

Da politiet kom frem fandt de to svenske mænd i håndjern. Begge havde skudsår og var blevet stukket med kniv, oplyser politiet ifølge avisen La Opinion de Malaga.

En af mændene døde på stedet, mens den anden blev bragt på hospitalet i Malaga. De to var blevet bortført og havde derefter været udsat for tortur, skriver avisen El Mundo.

Ni timer senere, efter et samarbejde mellem spansk og svensk politi, blev de formodede gerningsmænd - tre svenskere - anholdt. De er sigtet for drab, drabsforsøg og frihedsberøvelse.

De mistænkte svenskere er 20, 24 og 27 år. En af dem blev identificeret med hjælp fra svensk politi, og derefter indledte politiet i det sydlige Spanien en jagt på personens bil.

Afbestilte flybilletter

De tre mænd forsøgte at slippe forbi flere af politiets kontrolposter, og afbestilte også flybilletter fra Malaga til Sverige.

I stedet forsøgte de at undslippe til Marokko, men det lykkedes ikke. I byen San Roque nær Gibraltar slog politiet tidligt lørdag morgen til og anholdt de tre mænd.

Det svenske udenrigsministerium er orienteret om hændelsen.

»Vi er i gang med at få flere informationer via konsulatet i Malaga«, oplyser ministeriets presseafdeling til Aftenposten.

Avisen bringer ingen oplysninger om den dræbte svenskers alder eller et muligt motiv til drabet.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Strassbourg - EU - Parlament - Parliament - Europa - afstemning - Vote - Portræt - Reportage (ikke Brussel)

  På søndag har du chancen for at sætte dit eget lille personlige præg på, hvordan EU i fremtiden skal tackle nogle af Danmarks og klodens helt store udfordringer. Men hvor mange af de beslutninger, som lægger rammerne for vores hverdag, træffes egentlig i Bruxelles?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold
  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold

  Henter…

  For nylig sikrede FCK sig endnu engang det danske mesterskab - med Ståle Solbakken som bagmand. Men hvad er det egentlig, nordmanden kan? Hvordan kan en af superligaens mest markante skikkelser både eje en kompromisløs vindermentalitet og et socialistisk hjerte? Hvad gjorde det ved ham, da hans hjerte standsede i syv minutter og endte hans egen fodboldkarriere? Og det, han kan som træner, kan han det kun i dansk fodbold?

 • Du lytter til Politiken

  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

  Henter…

  Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

Forsiden