Taleban-gidsler befriet efter angreb på busser

Rejsende mod hovedstaden i Afghanistan er blevet befriet, efter Taliban-bevægelsen tog dem som gidsler.

Internationalt

Over 150 rejsende fra det nordøstlige Afghanistan mod hovedstaden Kabul blev mandag taget som gidsler af Taleban-bevægelsen. En stor del af passagererne er fri igen.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters har Taleban bekræftet, at den har 'beslaglagt' tre busser med passagerer i provinsen Kunduz.

Siden er 149 gidsler fri igen. Omstændighederne står ikke helt klart.

En talsmand fra hæren i Afghanistan oplyser, at 149 gidsler er blevet befriet af soldater. 21 gidsler skal stadig være i Talebans kontrol.

Nyheden om befrielsen kom kort efter, at en talsmand for Taleban oplyste til Reuters, at civile gidsler vil blive løsladt. Til gengæld vil Taliban beholde gidsler, der arbejder for landets sikkerhedsstyrker.

Angrebet fandt sted, selv om præsident Ashraf Ghani har opfordret til en våbenhvile under den muslimske højtid Eid al-Adha.

Bussen var på vej fra naboprovinserne Takhar og Badakhsahn mod vest gennem Kunduz med kurs mod hovedstaden Kabul. Det fortæller politichefen i Takhar Abdul Rahman Aqtash.

Tidligere har Taleban og regeringen indgået våbenhviler i muslimske højtider. Seneste gang var i juni, da de to parter holdt sig i ro tre dage under Eid la-Fitr.

Præsidenten forsøgte dengang at få Taleban til at forlænge våbenhvilen herefter. Det nægtede Taleban.

I weekenden erklærede Talebans militære leder, Maulvi Haibatullah Akhunzadah, at der ikke kommer fred, før 'besættelsen' af Afghanistan ophører.

Ifølge Taleban-lederen vil bevægelsen fortsætte sin kamp for 'islamiske bedrifter', genoprettelse af landets suverænitet samt en nedkæmpning af regeringens styrker.

Kunduz er ikke den eneste provins, hvor Taleban forsøger at presse regeringen i defensiven. I den centrale del af landet har Taliban sidste uge forsøgt at storme provinshovedstaden Ghazni to timer fra Kabul.

Her har soldater og politi kæmpet desperat for at beholde byen i regeringens kontrol.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce