Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste


  »Google og andre undertrykker konservative røster og skjuler information og nyheder, som er gode«, skriver præsident Donald Trump tirsdag på Twitter
Foto: Alex Brandon/AP

»Google og andre undertrykker konservative røster og skjuler information og nyheder, som er gode«, skriver præsident Donald Trump tirsdag på Twitter

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Trump beskylder Google for manipulation: »96 procent af resultaterne for 'Trump News' er fra landsdækkende venstreorienterede medier, meget farligt«

Trump har søgt på sit eget navn og konkluderer, at Google manipulerer. It-giganten afviser beskyldningerne.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

USA's præsident, Donald Trump, beskylder Google for at give forrang til søgeresultater, der er imod ham, og siger, at han vil gøre noget ved den 'meget alvorlige situation'.

»Google og andre undertrykker konservative røster og skjuler information og nyheder, som er gode«, skriver præsidenten tirsdag på Twitter.

»De kontrollerer, hvad vi kan og ikke kan se. Det er en meget alvorlig situation, som vil blive håndteret!«

Trumps tweets kommer, efter at en lille konservativ nyhedstjeneste, PJ Media, lørdag skrev, at en Google-søgning på 'Trump' giver 96 procent venstreorienterede resultater.

Trump nævner ikke direkte PJ Media i sin kritik tirsdag. Men han skriver i to tweets, at hvis man søger på 'Trump News', får man kun artikler fra det, præsidenten betegner som 'fake news'-medier.

»96 procent af resultaterne for 'Trump News' er fra landsdækkende venstreorienterede medier, meget farligt«, skriver Trump.

»Med andre ord har de manipuleret, for mig og andre, så næsten alle historier og nyheder er dårlige«.

Google afviser beskyldninger

Google afviser beskyldningerne fra præsidenten.

»Søgning bruges ikke til at sætte en politisk dagsorden, og vores resultater er ikke påvirket af nogen politisk ideologi«, skriver Google i en udtalelse.

»Vi arbejder hele tiden på at forbedre Google-søgninger, og vi rangerer aldrig søgeresultater for at manipulere politiske opfattelser«, lyder det fra it-giganten.

Trump har tidligere langet ud mod et andet stort selskab, Twitter, som han i sidste måned beskyldte for at udelukke fremtrædende republikanere.

Han sagde på det tidspunkt, at han omgående ville se nærmere på 'denne diskriminerende og ulovlige praksis'. Men tilsyneladende blev der ikke fulgt op på det.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden