Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Fbi via U.s. Attorney's Office District of Hawaii/AP
Foto: Fbi via U.s. Attorney's Office District of Hawaii/AP

FBI har fremlagt billeder og videomateriale, der viser, hvordan Sergent Ikaika Kang svor troskab til Islamisk Stat. han har efterfølgende indrømmet, at han blandt andet har videregivet hemmelige militære oplysninger til den militante organisation.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Amerikansk soldat leverede drone og militærdokumenter til IS

En soldat har indrømmet at have leveret hemmelige oplysninger om USA's militær og dets soldater til IS.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En amerikansk soldat med base på Hawaii har onsdag lokal tid erklæret sig skyldig i at forsøge at hjælpe Islamisk Stat (IS).

Sergent Ikaika Kang fortæller således, at han blandt andet har videregivet hemmelige militære oplysninger til den militante organisation.

»Højtærede dommer, jeg leverede uklassificerede og klassificerede dokumenter til Islamisk Stat«, siger den 35-årige sergent til dommeren i Honolulu.

Han fortæller videre, at han også leverede en drone, der havde til formål at spore amerikanske soldater, til den militante gruppe.

Ifølge anklager Ken Sorensen begyndte Ikaika Kang at sympatisere med Islamisk Stat i omkring begyndelsen af 2016.

Det føderale forbundspoliti, FBI, indledte en efterforskning af Kang i august 2016.

Af efterforskningen fremgår det, at den amerikanske sergent leverede store mængder digitale dokumenter til IS.

Våbenfiler og manualer

Dokumenterne indeholdt følsomme oplysninger, herunder våbenfiler fra det amerikanske militær, detaljer om et styresystem til fly, forskellige militære manualer samt personlige oplysninger om soldater i det amerikanske militær.

Under et af sine møder med medlemmer af Islamisk Stat svor Ikaika Kang ifølge anklagemyndigheden troskab til den militante gruppe på både arabisk og engelsk og kyssede gruppens flag.

»Han blev tydeligvis lokket, men loven, som omhandler opfordring til forbrydelse, er meget kompleks og ofte vanskelig for forsvaret at bevise«, siger Kangs forsvarsadvokat, Birney Bervar, efter onsdagens retsmøde.

Til gengæld for Ikaika Kangs indrømmelser siger anklagerne, at de ikke vil sigte ham for yderligere forbrydelser, herunder overtrædelser af spionageloven og andre terrorrelaterede love.

En unavngiven kilde tæt på Ikaika Kang har fortalt efterforskere, at Kang var besat af videoer af halshugninger, selvmordsbombere og andre typer for vold. Han kunne angiveligt bruge flere timer dagligt på at se sådanne videoer i sit soveværelse.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden