I Haparanda på grænsen til Finland er indvandring ikke rigtig et emne. Her diskuterer lokal- politikerne først og fremmest jobs og  boliger. Og den lokale bredbånds- forbindelse. Indvandrerne er velkomne, hvis bare nogen vil bygge boliger til dem, fortæller borgmester Peter Waara (S).
Foto: Nanna Navntoft

I Haparanda på grænsen til Finland er indvandring ikke rigtig et emne. Her diskuterer lokal- politikerne først og fremmest jobs og boliger. Og den lokale bredbånds- forbindelse. Indvandrerne er velkomne, hvis bare nogen vil bygge boliger til dem, fortæller borgmester Peter Waara (S).

Internationalt

»Vi har brug for alle dem, der kommer«: I Nordsverige kan de lokale finde ud af det med både finner og syrere

Vi tager så højt mod nord, at vi støder hovederne mod Finland. Her virker svenskerne mindre fremmedangste. For hvis de kan finde ud af det med finnerne, kan de vel også med syrere og afghanere, lyder logikken. Desuden hjalp indvandrerne med at slukke sommerens skovbrande.

Internationalt
FOR ABONNENTER

Et stykke inde i samtalen begynder de to trætte brandmænd at tale om fodtøj. Det føles befriende. Nu har vi i ugevis rejst rundt i den svenske valgkamp og mest hørt folk tale om de fremmede.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce